Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 06. 2015. 17:52 >> 17:51

DRŽAVNI BUDŽET

Prihodi za tri mjeseca skoro 260 miliona eura

Ostvareni prihodi budžeta u periodu od januara do marta iznose 258,3 miliona eura, što je šest miliona eura ili 2,4 odsto više u odnosu na plan, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva je saopšteno da su prihodi u odnosu na isti period prošle godine, kada su iznosili 253,6 miliona eura, povećani 4,7 miliona eura ili 1,8 odsto.

“Slična dinamika je nastavljena i u aprilu kada su ostvareni prihodi bužeta 111,5 miliona EUR, što u odnosu na plan predstavlja povećanje od 600 hiljada eura, odnosno rast od 0,6 odsto, a u odnosu na prošlogodišnji april, veći su 2,4 miliona eura ili 2,2 odsto”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija je, kako se dodaje, i u ovoj godini nastavilo sa mjerama na stabilizaciji budžetskih prihoda i podaci o ostvarenoj naplati ukazuju da je uspostavljen značajan nivo održivosti budžetskih prihoda.

“Ministarstvo će i u narednom periodu sprovoditi slične mjere, u saradnji sa nadležnim organima i nastaviti da sprovodi odgovornu fiskalnu politiku, koja se prvenstveno ogleda u proširenju poreske osnovice, čime bi se omogućio još veći stepen naplate javnih prihoda”, rekli su iz Ministarstva.

Podaci da je, kako se zaključuje, plan ostvaren u periodu koji prethodi turističkoj sezoni su ohrabrujući i očekuju se dobri rezultati i u turističkoj sezoni, koja predstavlja period u kojem se stvaruju najveći prihodi.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније