Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 04. 2013. 11:58 >> 11:59

ZA 2010.

Zaostali regres i topli obrok u tri rate

Uposlenima koji 2010. nijesu primali novac za topli obrok i regres, zaostale nadoknade od 150 eura biće isplaćene naredna tri mjeseca, predviđeno je sporazumom koji je danas potpisan u Ministarstvu finansija.

Sporazum su potisali ministar finansija Radoje Žugić i generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđa Keković, generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Zoran Masoničić i predsjednici reprezentativnih granskih sindikata.

Potpisivanjem Sporazuma su se stvorile pretpostavke za isplatu potraživanja po osnovu manje isplaćenog toplog obroka i regresa u toku 2010. godine.

Sporazumom je definisano da se isplata potraživanja izvrši u tri iste mjesečne rate, u iznosu od po 51,44 eura, i to uz isplatu majske, junske i julske zarade za 2013. godinu.

„U cilju izbjegavanja eventualnih troškova sudskih postupaka, potpisnici Sporazuma su se obavezali na saradnju u postupku rješavanja radnih sporova, na način što će uputiti zaposlene da predmetno potraživanje ostvare pred Agencijom za mirno rješavanje sporova”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Potpisivanju Sporazuma prethodio dogovor Ministarstva finansija i predstavnika reprezentativnih granskih sindikata da se definiše model isplate potraživanja zaposlenih po osnovu naknade za topli obrok i regres iz 2010. godine i na taj način, izbjegne praksa da sudovi, po ovom pitanju, donose različite odluke, te da se na ekonomičniji i efikasniji način riješe predmetna potraživanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније