Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 04. 2013. 16:03 >> 16:03

VLADA I SB

Analiza prije povećanja PDV-a

Predstavnici Svjetske banke i Ministarstva finansija intenziviraće aktivnosti na analizi efekata povećanja stope poreza na dodatu vrijednost, nakon čega će se crnogorska Vlada odrediti po tom pitanju.

Ministar finansija Radoje Žugić razgovarao je danas sa sa delegacijom Svjetske banke, koju su činili Abebe Adunga, glavni ekonomista Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju i Sanja Madžarević Šujster, viši ekonomista u Svjetskoj banci.

„Glavna tema sastanka odnosila se na nastavak razgovora o pružanju finansijske podrške Crnoj Gori, u vidu razvojnog zajma, u iznosu od oko 50 miliona dolara”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Bilo riječi o ukupnoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, aktuelnim fiskalnim i makroekonomskim indikatorima.

„Uz konstataciju da su, u prethodnom periodu, značajno unaprijeđeni kapaciteti poreske administracije, na sastanku je istaknuta potreba daljeg snaženja administrativnih, kadrovskih i informacionih kapaciteta Poreske uprave. Predstavnici Svjetske banke izrazili su spremnost da daju podršku ovom procesu, što će biti predmet budućih razgovora“, saopštili su iz Ministarstva finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније