Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 04. 2013. 19:41 >> 20:13
4

NAJAVA

Lazović: Moguće povećanje PDV-a na 19%

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović najavio da će porez na dodatu vrijednost, najverovatnije biti povećan sa 17 na 19 odsto do početka ljetnje sezone, čime bi se, kako je kazao, obezbijedilo oko 40 miliona eura prihoda godišnje.

„Strah me je da će do povećanja PDV-a morati da dođe“, rekao je Lazović za televiziju Vijesti, naglasivši kako je on, u startu, bio protiv takvog prijedloga, ali analize koje je vidio „govore da ćemo time moći da kontrolišemo makroekonomsku i makrofiskalnu stabilnost“.

Prema Lazovićevim riječima analiza govori da bi to povećanje trebalo uvesti prije početka turističke sezone, kako bi efekti bili veći.

Lazović je kazao da odluka još nije donijeta, ali da će se o tome uskoro morati razgovarati.

Lazović je kazao da se zalaže za gašenje Kombinata alimunijuma, ocjenjujući da ta kompanija u budućnosti može donijeti samo veću štetu.

„Ekonomska realnost je neumitna i ja mislim da treba zamrznuti ćelije Kombinata i napraviti socijalni program koji ćemo finansirati iz slobodne prodaje električne energije i na taj način riješimo taj problem. U protivnom, ulazimo u situaciju koja svakog dana donosi veće štete“, naveo je Lazović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније