Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

29. 06. 2015. 13:21 >> 13:17

BIVŠI "ŽELJEZARCI"

Očekuju sastanak s Kavarićem

Bivši radnici Željezare i njenih nekadašnjih pogona, koji su se okupili ispred zgrade Vlade, danas bi trebalo da o rješavanju svojih zahtjeva razgovaraju sa ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem.

Predstavnik bivših radnika Željezare, Veselin Perošević, kazao je da oni očekuju da ih Kavarić primi u toku dana, s obzirom da ga je, kako tvrdi, premijer Milo Đukanović zadužio sa ministrom finansija, Radojem Žugićem, za realizaciju radničkih zahtjeve. “Predali smo Đukanoviću dopis da smo se okupili ispred zgrade Vlade, a imamo informaciju da je on zadužio Kavarića i Žugića da se naši zahtjevi realizuju”, saopštio je Perošević.

On je dodao da su se radnici okupili ispred Vlade nakon što su tri dana protestovali ispred Ministarstava rada i ekonomije, trežeći da im se uplati beneficirani radni staž, koji je retroaktivno priznat u Željezari. Oni traže i uplatu redovnog radnog staža za pet i po mjeseci radnicima kojima nije uplaćen za vrijeme dok je Neksan, kao prelazno rješenje, upravljao Željezarom. 

“Tražimo da se naši zahtjevi ispune po protokolu koji je Vlada usvojila 2011. i da se uplati retroaktivno priznati radni staž, za šta je izdvojen novac”, naveo je Perošević.

On je saopštio da će bivši radnici Željezare nastaviti sa protestima do realizacije zahtjeva i najavio mogućnost podizanja protesta na viši nivo ukoliko bude potrebno.

“Pošto očigledno nemamo pordšku svoje matične države u rješavnju problema, da bi ovi ljudi regulisali penziju, ići ćemo i na druga mjesta”, poručio je Perošević.

Najavio je svakodnevne proteste od 11 sati do kraja radnog vremena Vlade.

Bivši radnik Željezare, Zoran Milović, saopštio je da je njihova socijalna situacija katastrofalna i da je žalosno što im se ne da ono što im zakonski pripada. “Nemamo nikakva primanja, samim tim ni načina kako da preživimo. Nema nam povratka kući, jer ne možemo ništa da priuštimo porodicama”, rekao je Milović.

Bivši radnici Željezare, njih 102, traže da im se uplati beneficirani radni staž kao uslov za odlazak u penziju. Oni su napustili Željezaru i njene pogone u periodu od 2011. do 2013. uz ponuđeni socijalni program.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније