Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business

29. 06. 2015. 18:41 >> 18:32

GVOZDENOVIĆ U BARU

Maljevik i Kraljičina plaža za novu energiju

Potencijali Virpazara su značajni i neophodno je dati novu energiju tom mjestu unapređenjem turističke ponude, uvođenjem novih sadržaja i stavljanjem u funkciju tvrđave, na obostrano zadovoljstvo lokalnog stanovništva i turista, kazao je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

On je danas boravio u radnoj posjeti opštini Bar, u cilju analize pripreme i dosadašnjeg toka aktuelne turističke sezone, tokom koje je zabilježen porast broja noćenja više od deset odsto u odnosu na prošlu godinu, kao i zbog razgovora o drugim temama, koje su usmjerene na kvalitetno funkcionisanje Opštine Bar.

Gvozdenović je posjetu Baru započeo obilaskom Virpazara i radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Crmnice, koji povezuje regionalni put Virpazar-Ostros-Vladimir-Ulcinj i lokalni put Virpazar-Sutorman-Bar, a investicija je vrijedna preko 450 hiljada EUR.

„Zadovoljstvo mi je zbog realizacije ove investicija u Virpazaru i vjerujem da će dati novi impuls za razvoj mjesta. Ono što je posebno značajno istaći je da će pri rekonstrukciji ovog mosta biti primijenjeni adekvatni konzervatorski postupci, tako da će svaki zdravi kamen mosta biti vraćen na svoje originalno mjesto“, kazao je Gvozcdenović.

On je rekao da su potencijali Virpazara značajni i da je neophodno dati novu energiju tom mjestu, unapređenjem turističke ponude, uvođenjem novih sadržaja i stavljanjem u funkciju tvrđave, na obostrano zadovoljstvo lokalnog stanovništva i turista koji dolaze.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Gvozdenović sa predsjednikom opštine Bar, Zoranom Srzentićem, obišao radove na kružnom toku u Sutomoru.

„Sagovornici su iskazali zadovoljstvo zbog završetka prve faze ovog projekta, koji je već sada doprinio smanjenju gužvi u Sutomoru, a do kraja godine, kada je planiran konačan završetak radova, očekuje se i definitivano rješavanje problema gužvi i unapređenje saobraćaja kroz Sutomore“, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je istakao značaj današnje posjete u cilju otvaranja brojnih tema, u pravcu ubrzavanja procesa i boljeg iskorišćavanja potencijala Bara.

„Sagovornici su posebno istakli značaj pripreme projekata u cilju unapređenja ponude grada, između ostalog, organizovanjem turističkih i drugih manifestacija, čime bi se omogućio dolazak većeg broja turista tokom cijele godine, a predloženo je da se napravi i precizan plan razvoja prioritetnih projekata i da se stvore neophodni uslovi za njihovu realizaciju“, navodi se u saopšteju.

Gvozdenović je rekao da je neophodno uložiti dodatan napor kako bi se projekti, za koje postoji planska dokumentacija i za koje su obezbijeđena finansijska sredstva, realizovali u što kraćem roku, a da kapitalni projekti, poput Maljevika i Kraljičine plaže, mogu da daju novu energiju opštini Bar i značajnu dobit njenim građanima.

Gvozdenović i Srzentić su iskazali zadovoljstvo povećanjem poreske discipline, naročito u dijelu naplate poreza na nepokretnosti u prethodnom periodu, ocjenjujući da još postoji prostor za unapređenje stanja u toj oblasti.

Gvozdenović je posjetu opštini Bar nastavio sastankom sa Koordinacionim timom za praćenje turističke sezone, što je iskoristio kako bi se dodatno informisao o svim aktivnostima neophodnim za kvalitetno odvijanje ljetnje turističke sezone.

Otvorene su brojne teme u vezi sa radom institucija uključenih u Koordinacioni tim pripreme sezone, kao što je funkcionisanje inspekcijskih organa, čistoća grada i plaža, vodosnabdijevanje, bezbjednost i druge.

„Tokom radne posjete Baru, Gvozdenović je razgovarao i sa zakupcima plaža na barskoj rivijeri, hotelijerima i vlasnicima ugostiteljskih objekata, gdje je dodatno analiziran njihov rad i izazovi sa kojima se suočavaju, a dogovorena je dalja komunikacija i analiza svih aktivnosti u pravcu uspješne realizacije ljetnje turističke sezone u ovoj opštini“, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније