Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Radio Jadran

30. 06. 2015. 18:29   >>  18:20 1

GOJKOVIĆ I RADMAN

Projekat Mamula u interesu H. Novog

Predsjednici opštine i Skupštine opštine Herceg Novi, Nikola Gojković i Andrija Radman pozdravljaju stav boračke organizacije da projekat Oraskoma na ostrvu Lastavica treba podržati kao dobru perspektivu za Opštinu Herceg-Novi, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

Oni podsjećaju da je na martovskoj sjednici SO Herceg-Novi razmatrana Informacija o valorizaciji ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula davanjem u dugoročni zakup. Ona je sačinjena na osnovu rezultata međunarodnog javnog tendera koju je usvojio Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte.

„Polazeći od rasprave koja se vodila na sjednici, donijetih zaključaka i značaja ostrva Mamula koje krasi brojne reklamne turističke prospekte i predstavlja najprivlačniju lokaciju na teritoriji Opštine Herceg-Novi, smatramo da nedvosmisleno dijelimo stav da Mamulu treba zaštititi upravo realizacijom dobre i istovremeno korisne ideje“, navode Gojković i Radman.

Uvažavajući vođene pregovore sa Kompanijom Oraskom Development Holding AG i benefitima koje bi ova investicija donijela, lokalna samouprava Herceg-Novog se obraća članovima Zakonodavnog odbora da naprave kvalitetnu analizu ugovora koji bi kao takav bio ponuđen poslanicima na usvajanje.

„Rasprava na Skupštini pokazala bi o kakvom se zaista ugovoru radi i koliko su partije i stranke spremne da se argumentovano posvete Herceg-Novom i interesima ove Opštine“, saopštavaju Gojković i Radman.

S obzirom na specifičnost ovog lokaliteta njihova želja je da se biraju konstruktivna rješenja i zato smtaraju da da treba afirmisati razvojne projekte koji imaju budućnost.

„U tom smislu podržavamo održivost ovog projekta, ni u jednom trenutku ne zaboravljajući njegov istorijski, arhitektonski i kulturni značaj“, kaže se na kraju saopštenja koje su potpisali Gojković i Radman.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније