Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 07. 2015. 08:10   >>  08:21

MINISTARSTVO FINANSIJA

Priprema se uvođenje akciza na plin

Vlada priprema uvođenje akcize na prirodni plin, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva finansija. Iz tog resora nijesu odgovorili kolika će biti akciza jer je zakonski tekst još u formi nacrta.

"Ovim nacrtom zakona predviđeno je uvođenje novog akciznog proizvoda, odnosno prirodnog plina, koji je prema evropskom zakonodavstvu svrstan u akcizne proizvode. Zakonom je predviđeno označavanje mineralnih ulja posebnom bojom, ali takva obaveza bi imala odloženu primjenu zbog toga što je potrebno da se obezbijede tehnički uslovi za ovaj proces", objasnili su iz Ministarstva finansija.

Nacrtom zakona se unapređuje i postupak povraćaja obveznicima koji imaju pravo na povraćaj akcize.

Izmjene zakona o akcizama bile su na dnevnom redu Vlade u protekli četvrtak, ali su "skinute“ iz, kako je objašnjeno, proceduralnih razloga.

"Zakon će se ponovo razmatrati nakon dostavljanja mišljenja Evropske komisije", podsjećaju iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније