Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 07. 2015. 08:33 >> 09:03

DVA PREMIJERA

Ugovor za II blok TE biće spreman do kraja jula

Ugovor o gradnji drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, ukoliko se stvore sve pretpostavke, biće spreman za potpisanje do kraja jula, kazali su juče, u Pragu, crnogorski i česki premijeri, Milo Đukanović i Bohuslav Sobotka. Za kompaniju „Škoda Praha“ biće to značajan posao, ne samo u Crnoj Gori, nego i na Zapadnom Balkanu, ocijenio je Sobotka.

“U Crnoj Gori je aktivan niz naših firmi, ali naglašavam uspjeh „Škoda Prahe“, jer je njihovu ponudu Elektroprivreda ocijenila kao najbolju za izgradnju drugog bloka”, rekao je Sobotka na konferenciji za medije sa premijerom Milom Đukanovićem.

Crna Gora je, kako je rekao, za Češku značajan partner u regionu, što dokazuje podatak da se trgovinska razmjena utrostručila. Podsjetio je da Crnu Goru godišnje posjeti 50.000 čeških turista i istakao da je uvjeren da će turizmu pomoći i nova avio linija između Praga i Podgorice.

Đukanović je, odgovarajući na pitanje češke novinarke o realizaciji drugog bloka, rekao da je to proces koji se vodi dugo i temeljno već godinu i po.

“Vjerujem da ćemo brzo stvoriti i završne pretpostavke za početak realizacije projekta”, rekao je Đukanović.

Premijer je kazao da je plan bio da se do 30. juna stvore uslovi za potpisivanje ugovora, ali, kako je rekao, iskrsli su mali problemi i taj rok su pomjerili za 31.jul.

“Vjerujem da ćemo do tada imati sve uslove za potpisivanje ugovora. Paralelno sa tim, već se stvara ugovorna infrastruktura za finalno potpisivanje međuvladinog sporazuma kojim ćemo dati pravnu osnovu za realizaciju investicije”, kazao je Đukanović i dodao da se radi na formiranju posebne kompanije koja će realizovati investiciju.

“Za sada, Vlada u toj novoj kompaniji ima 51, a Elektroprivreda 49 odsto. Vlasnička struktura kompanije je otvorena i želimo da privučemo još nekog investitora koji želi da učestvuje u izgradnji termoelektrane, čija je vrijednost 350 miliona eura”, kazao je Đukanović i dodao da je ta investicija višestruko vrijedna za Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније