Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 07. 2015. 07:50   >>  07:45

DRŽAVA PRIHODOVALA

Od takse na gorivo dva miliona

Od početka primjene takse na gorivo, zaključno sa 1. julom, u državnu kasu se slilo 2.004.159 eura, saopšteno je iz Ministarstva finasnija.

U tom Vladinom resoru, na čijem je čelu Radoje Žugić, tvrde da informacija koju je plasirao SNP nije tačna, jer je država za 40 dana prihodovala znatno manje novca po osnovu takse.

Uredba o dopuni Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, u primjeni je od 20. aprila 2015. godine.

"Ukupni prihodi Budžeta po osnovu navedene naknade, zaključno na dan 1. jul 2015. godine iznose 2.004.159 eura”, kazali su u Ministarstvu finansija Vikend novinama.

Navode da informacija SNP-a kako je da država za 40 dana prihodovala 1,8 miliona eura nije tačna.

"Ovim putem skrećemo pažnju da informacija koja je plasirana u medijima, a tiče se visine ostvarenih prihoda, nije tačna u dijelu koji se odnosi na obračunski period. Naime, navedeni prihodovani iznos ostvaren je u periodu od 20. aprila zaključno sa 15. junom, odnosno za 55 dana, a ne 40 kako je prenešeno u medijima", zaključili su u Ministarstvu finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније