Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

05. 07. 2015. 12:38   >>  12:29 3

PODACI MONSTATA

U Crnoj Gori 5% više goveda

Ukupna proizvodnja mlijeka u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 191,8 miliona litara, od čega najveći dio, odnosno 93 odsto, čini kravlje, saopšteno je iz Monstata.

"Prosjek pomuženog mlijeka po kravi je 2,8 hiljada litara. Ukupna količina proizvedene vune je 238,26 hiljada kilograma ili 1,5 kilograma po ovci", navodi se u saopštenju.

Ukupna proizvodnja mlijeka povećana je pet odsto u odnosu na 2013. godinu.

"Proizvodnja jaja za konzum pala je 4,6 odsto", dodaje se u saopštenju.

Prema podacima Monstata, ukupan broj goveda u prošloj godini u odnosu na 2013. veći je pet odsto, dok je broj krava muzara porastao tri odsto.

"Zabilježen je rast ukupnog broja ovaca sedam odsto, priplodnih ovaca osam odsto, kao i pad broja ovaca za mužu osam odsto", kazali su iz Monstata.

Broj koza na ukupnom nivou porastao je 11 odsto. Ukupan broj svinja povećan je sedam odsto, dok je broj svinja za tov porastao 70 odsto.

“Pad je zabilježen kod ukupnog broja živine, četiri odsto, a kod kokošaka šest odsto”, dodaje se u saopštenju.

Broj konja je povećan dva odsto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније