Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

08. 07. 2015. 11:49   >>  11:40 1

TRI PUTA SEDMIČNO

Do Ciriha i nazad za 120€

Švajcarska avio-kompanije "Edelweiss" uvela je danas liniju na relaciji Cirih-Podgorica-Cirih, a cijena povratne karte u ekonomskoj klasi iznosi 120 eura.


Direktor kompanije Swiss International Air Lines (SWISS) u Austriji i centralnoj i istočnoj Evropi, Bernhard Wodl kazao je da će avion Airbus A320 na liniji Cirih-Podgorica-Cirih saobraćati tri puta sedmično.

On je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da je zahvaljujući saradnji švajcarske aviokompanije SWISS, koja je članica Lufthansa grupe i Aerodroma Crne Gore, omogućeno da se Podgorica uvede kao nova destinacija u SWISS Edelweiss mrežu.

“S obzirom na to da je Švajcarska vodeća destinacija za turistička putovanja, Edelweiss SWISS obavlja letove za najatraktivnije destinacije širom svijetea i drago nam je što će se i Podgorica naći na tom spisku”, kazao je Wodl.

On smatra da širok izbor letova omogućava veću fleksibilnost prilikom planiranja letova, tako da je više od 30 destinacija dodato u SWISS mrežu.

Wodl je kazao da su osim leta ka Podgorici, povećali broj letova prema Ljubljani, Skoplju i Prištini.

“Ovaj let će predstavljati pogodnost ne samo za stanovnike koji vode porijeklo iz Crne Gore, već i za državljanje Švajcarske koji žive u Crnoj Gori, kao i za crnogorske građane koji će imati mogućnost da posjete svoje voljene”, rekao je Wodl.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Milovan Đuričković smatra da će novootvorena linija švajcarske avio-kompanije Edelweiss na relaciji
Cirih-Podgorica biti u funkciji što veće i bolje turističke posjete Crnoj Gori.

On je ocijenio da je Edelweiss jedna od dolazećih kompanija u redovnom saobraćaju ka Podgorici i kako je dodao, perspaktiva će pokazati možda sjutra i prema Tivtu.

“Bogatiji smo za kompaniju koja će povećati dostupnost Crnoj Gori, koja će omogućiti veći komfor i veće mogućnosti za putovanje za sve građane Švajcarske i Crne Gore”, rekao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, linija Cirih-Podgorica-Cirih je postavljena za period ljetnje sezone do kraja oktobra ali, kako je naveo, svi razgovori upućuju da će se ona nastaviti i tokom čitave godine.

On je podsjetio da se za sada saobraćaj u prošloj godini prema Švajcarskoj kretao na nivou 25 hiljada putnika.

“Participacija saobraćaja prema Švajcarskoj na nivou preduzeća iznosi 1,5 odsto i nadamo se da će uvođenje nove linije biti podsticaj da se taj procenat poveća i da više učestvuju u saobraćaju Crne Gore”, kazao je Đuričković

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније