Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

08. 07. 2015. 14:26   >>  14:22

DEMANTOVALI

Ministarstvo nije obećalo uplatu Željezarcima

Ministarstvo finansija nije obećalo radnicima Željezare da će im uplatiti novac na ime doprinosa za beneficirani radni staž, prije nego što Vlada donese zaključak po tom pitanju, saopštili su predstavnici tog resora.

Iz Ministarstva su saopštili da je, nakon sastanka njegovih i predstavnika radnika Željezare u utorak, u medijima plasirana informacija da će taj Vladin resor realizovati tu uplatu.

„Međutim, kako bi izbjegli pogrešne interpretacije zaključaka sastanka i ispunili obavezu prema javnosti u smislu istinitog i tačnog obavještavanja građana o onome što predstavlja javni interes, naglašavamo da Ministarstvo finansija nije dalo obećanje da će bilo koja sredstva isplatiti prije nego što Vlada donese zaključak po tom pitanju“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija, prema riječima njegovih predstavnika, nema ovlašćenja da obavi uplatu dok se ne sprovede odgovarajuća procedura na osnovu koje bi Vlada donijela odluku.

Iz Ministarstva su saopštili da je na sastanku dogovoreno da se predloži Ministarstvu rada i socijalnog staranja da pripremi i uputi Vladi na donošenje informaciju sa predlogom rješavanja prioritetnih finansijskih pitanja za bivše radnike Željezare.

Iz Ministarstva su kazali da je okvirni iznos 220 hiljada eura.

„Dogovoreno je i da Ministarstvo finansija sagleda mogućnost obezbijeđenja sredstava u tom iznosu sa drugih budžetskih pozicija, s obzirom da su sredstva za otpremnine za tehnološke viškove za ovoj godinu u potpunosti potrošena“, objašnjeno je u saopštenju.

Na sastanku je, kako su podsjetili, dogovoreno da se predloži Ministarstvu rada i socijalnog staranja da, prilikom planiranja budžeta za narednu godinu, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti, sagleda zakonske osnove i finansijske mogućnosti da se predloži rješavanje ostalih potraživanja bivših radnika Željezare.

Bivši radnici Željezare, njih 102, koji od prošle sedmice protestuju ispred Vlade, traže da im se uplati beneficirani radni staž kao uslov za odlazak u penziju.

Oni su napustili Željezaru i njene pogone u periodu od 2011. do 2013. uz ponuđeni socijalni program.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније