Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 07. 2015. 14:25 >> 15:02
1

LJULJĐURAJ PITA

Gdje je novac za put u Tuzima?

Vlast treba da saopšti šta je sa sredstvima za izgradnju puta Dinoša-Pikalja-Zatrijebač, jer radovi još nijesu ni počeli, poručio je odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini gradske opštine Tuzi i Glavnom gradu, Kolja Ljuljđuraj.

SNP podržava zahtjev građana Malesije da započne izgradnja putnog pravca Dinoša-Pikalja-Zatrijebač, koji je, kako su naveli, jedan od najčešće planiranih projekata finansijskim planom Gradske opštine Tuzi.

„Pozivamo aktuelnu vlast da položi račune, gdje su završila do sada planirana sredstva za taj projekat, kao i da se konačno započne izgradnja tog putnog pravca. Uzimajući u obzir značaj koji taj put ima za mnoga sela na području Malesije, ne čudi interesovanje, prije svih, građana s ovih prostora, jer ta trasa povezuje mnoga sela, zaseoke i mjesne zajednice i to najkraćom mogućom relacijom“, poručio je Ljuljđuraj.

Realizacija tog projekta, kako je naveo, povratila bi život mnogim napuštenim selima, čiji su stanovnici su napustili ognjišta zbog teških uslova života i nepristupačnih puteva na brdskom dijelu Tuzi.

„Bio je ovo jedan od najznačajnijih projekata od instaliranja lokalne vlasti na nivou Gradske opštine, jer se ovim putnim pravcem povezuje ravničarski dio Malesije sa okolnim selima u brdskom dijelu. Takođe, značaj ovog projekta je utoliko veći što je za njegovu realizaciju vrlo zainteresovana i dijaspora s ovih prostora, čijim je sredstvima urađena projektna dokumentacija i izabran je savjet za izgradnju“, ocijenio je Ljuljđuraj.

Finansijskim planom GO Tuzi, počev od 2008, pojasnio je, planirana su sredstva za realizaciju projekta, ali ni to nije bilo dovoljno, ističe Ljuljđuraj, da makar počne izgradnja puta.

„Finansijskim planom za 2008. planirana su sredstva u visini od 150 hiljada eura, a za 2009. Godinu 300 hiljada eura. Za isti projekat 2011.  su planirana sredstva u visini od 250 hiljada eura , u 2012. godini 50 hiljada eura, što ukupno, za četiri godine iznosi 750 hiljada eura. Ako se računaju sredstva nakon rebalansa budžeta na kraju ovih godina, dobijamo cifru u visini od 550 hiljada eura“, naveo je Ljuljđurović.

SNP je, dodaje, redovno tražio odgovor na pitanje gdje su utrošena planirana sredstva, ne samo za taj nego i za druge projekte u Tuzima, ali odgovora, ističe, nije bilo.

„Građani su vrlo zainteresovani za sudbinu ovih sredstava, jer na ovom putnom pravcu, za koji su, kao što se vidi, redovno su planirana sredstva, nije urađeno ništa. Vrijeme prolazi, ali pomaka nema. Odgovor se kad- tad mora dati“, zaključio je.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније