Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 02. 2013. 18:12   >>  18:15 2

MIDAS projekat

Poljoprivrednici dobili bespovratnu pomoć

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sklopilo je ugovore o bespovratnoj pomoći za investicije u poljoprivredna gazdinstva sa 34 poljoprivrednika iz 8 crnogorskih opština.

Ugovor, u sklopu MIDAS projekta, je sklopljen sa poljoprivrednicima iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada, Pljevalja, Žabljaka, Plužina, Šavnika i Ulcinja.

Dosadašnja pomoć u razvoju nikšićke poljoprivrede će, prema riječima ministra Petra Ivanovića, ukoliko se realizuju biznis projekti, dostići milion eura, dok je vrijednost 34 granta u okviru MIDAS projekta 420 hiljada.

„Mi smo u procesu učenja i podizanja standarda. Poljoprivrednici treba da vide kako da se prilagode ulasku na evropsko tržište, što je i cilj Crne Gore“, rekao je Ivanović.

Poljoprivredink je dužan da završi investiciju svojim sredstvima. Nakon provjere računa poljoprivrednika, Ministarstvo poljoprivrede isplatiće mu 60 odsto utrošenog novca.

Projekat finansira Svjetsa banka, a nedavno je raspisan četvrti poziv u okviru MIDAS projekta, a prijavljivanje traje do 30. aprila.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније