Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 07. 2015. 09:35 >> 09:26

ZA ŠEST DANA

Pronašli 833 nepravilnosti

Uprava za inspekcije poslove utvrdila je 833 nepravilnosti za šest dana, tokom kojih je obavljeno 1.466 kontrola.

Iz Uprave je saopšteno da su i u prethodnoj sedmici obavljeni pojačani inspekcijski nadzori u svim primorskim opštinama, kao i na sjeveru Crne Gore, odnosno – u Kolašinu i Žabljaku.

"U periodu od 16. do 23. jula izvršeno je ukupno 1.466 kontrola u kojima su utvrđene 833 nepravilnosti. Za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti u 301 slučaju izrečene su mjere ukazivanja subjektima nadzora, u 259 slučajeva donijeto je rješenje o otklanjanju nepravilnosti, a u 101 slučaju donijeto je rješenje o zabrani rada", navodi se u saopštenju.

Što se tiče primorja, inspekcijski nadzor je i dalje posebno fokusiran na kupališta, u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge korišćenja plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta, zaštite ekonomskih interesa potrošača i kontrole svih vrsta usluga, kao i prometa hrane.

"Evidentiran je veliki broj kontrola koje su izvršene i u dijelu radnih odnosa i zaštite na radu, kao i u dijelu postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, bez prethodno pribavljenog odobrenja. Što se tiče sjevera, kontrolisani su ugostiteljski i smještajni objekti", navode iz Uprave.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније