Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 07. 2015. 15:18 >> 15:11

IZ "ČELEBIĆA" PORUČILI

"Drago nam je što je dokumentacija kod VDT-a"

Demokratska Crna Gora pribavila je dokumentaciju, koja, kako tvrde, pokazuje da je glavni administrator Glavnog grada Podgorice, nezakonito oslobodio firmu „Čelebić“ plaćanja 1.662.250 eura po osnovu lokalne komunalne takse, poručili su predstavnici te partije na presu koji su održali ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Iz "Čelebića" su poručili da su vrlo zadovoljni što je dokumentacija predata VDT-u, te što će se tim slučajem baviti nadležne institucije, a ne Demokrate putem medija.

"Mi u Čelebić kompaniji smo vrlo zadovoljni što su gospoda iz Demokratske Crne Gore konačno predali dokumentaciju Vrhovnom državnom tužiocu, pa će se nadležni organi njome baviti, a ne oni putem medija. I mi ćemo, naravno, uredno dostaviti svu dokumentaciju vezanu za Tržni centar Bazar, prepustiti nadležnim organima da obave svoj posao, I nastaviti da realizujemo aktuelne projekte jer je to nešto što zbilja ima i svrhu i značaj", navodi se u saopštenju.

Demokrate: Preduzeti neophodne korake

Predstavnici Demokrata su, obraćajući se vrhovnom državnom tužiocu, kazali da odmah treba preduzeti korake zbog pomenutih navoda, koji se odnose na izgradnju i podjelu sadržaja Tržnog centra Bazar u Bloku 5.

“Naime, 17.12.2010. sklopljen je Ugovor o zajedničkoj izgradnji između Glavnog grada Podgorice i DOO 'Čelebić' u vezi s realizacijom zajedničkog projekta – izgradnja zelene pijace i šoping centra u Bloku V, u Podgorici, u formi privatno-javnog partnerstva. 28. decembra 2011. Uprava lokalnih javnih prihoda donijela je na osnovu Zakona o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o lokalnim komunalnim taksama dva rješenja, jedno kojim se ta firma obavezuje da Glavnom gradu uplati na ime lokalne komunalne takse za korišćenje prostora na javnoj površini u periodu od 25. avgusta do 31. decembra 2011, iznos od 976 hiljada eura i rješenje kojim se „Čelebić“ obavezuje da uplati 686 250 eura za period od 1. januara do 1. marta 2012”, pojasnili su.

Skupština Glavnog grada je, dodaju, 10. aprila 2012. donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kojom se predviđa oslobađanje navedenih komunalnih taksi kod radova koji se izvode na osnovu ugovora o privatno-javnom partnerstvu, koji su zaključeni sa Glavnim gradom.

Glavni administrator je, ističu poništio dva pomenuta rješenja.

Funkcioneri Demokrata i odbornici u Skupštini glavnog grada, Zdenka Popović, Vladimir Čađenović, Vladimir Vujvić, Milica Kaluđerović, Mitar Vuković i Sonja Radunović očekuju da državni tužilac o tome pokrene istragu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније