Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 04. 2013. 15:45 >> 15:48

MINISTRI CG I KOSOVA

Kabal sa Italijom šansa regiona

„Energetika je komparativna prednost Crne Gore a, kroz projekat interkonektivnog podmorskog kabla sa Italijom, postaće šansa regiona, jer su sve zemlje Zapadnog Balkana prepoznale značaj ovog projekta kao najbrže i najbliže konekcije sa tržištem EU”, naglasio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić na sastanku sa ministrom za ekonomski razvoj Republike Kosova Besimom Begajem.

Sagovornici su se saglasili da je podmorska veza sa Italijom značajna za sve zemlje regiona, posebno ako se ima u vidu da je energetika prepoznata kao razvojna šansa u svim strateškim dokumentima zemalja Zapadnog Balkana.

Begaj je upoznao Kavarića sa aktuelnim stanjem na Kosovu, s posebnim osvrtom na energetiku i planirane projekte u ovoj oblasti. Kavarić je istakao značaj regionalne saradnje u energetskom sektoru, posebno kroz Sekretarijat Energetske zajednice. 

Osim energetike, sagovornici su razmijenili iskustva i u oblasti infrastrukture, saobraćaja, turizma, uz mogućnost jačanja saradnje u svim oblastima. S obzirom na značajnu robnu razmjenu, naglašena je potreba za povezivanje privrednika i jačanjem trgovinskih veza.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније