Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 08. 2015. 14:27   >>  14:20 4

RADULOVIĆ ODGOVORIO

'Mugoša uvijek brani interese tajkuna i kriminalca'

Kakav je moralni profil advokata Vanje Mugoše i ostalih vlasnika lopovske advokatske kancelarije „Jovović-Mugoša-Vuković“, ne pokazuje samo slučaj reketiranja građana od strane EPCG, već i niz drugih slučajeva u kojimna su uvijek branili interese tajkuna i kriminalaca, na štetu građana i države, naveo je potpredsjednik Skupštine i član predsjedništva Demokratskog fronta Branko Radulović.

On je danas reagovao na jučerašnju izjavu pravnog zastupnika EPCG Vanje Mugoše. Radulovićevo reagovanje objavljujemo integralno.

"Jedan od tri vlasnika lopovske advokatske kancelarije „Jovović-Mugoša-Vuković“ je iznio niz neistina. U cilju potpune informisanosti javnosti, bilo da je u pitanju reketiranje građana od strane EPCG i njihovih zastupnika u ovom sporu – navedene kancelarije, ili pak presude pojedinih sudija i nalozi sudskih izvršitelja, iskazujem odlučnost da se suprostavim pljaački svih interesno spregnutih aktera u crnogorskom pravosudnom sistemu i ističem da neću odustati od namjere da se konačno razotkriju i otklone neke nečasne stvari u ovoj oblasti.

U tom cilju ističem da stojim iza svake izgovorene riječi u Skupštini Crne Gore u svojstvu predsjedavajućeg ili na press konferenciji koju sam organizovao. Ponavljam da advokatski troškovi, za samo tri ročišta u četiri tužbe koje su 273 građanina, uz besplatnu pravnu pomoć advokata Pokreta za promjene podnijeli protiv EPCG koja im je protivzakonito i nemoralno obračunavala troškove, iznose nešto manje od 100.000 eura, a da su ukupni troškovi sa enormnom tarifom sudskog izvršitelja i kamatama, oko 145.000 eura. Osnovanost tužbe građana leži u odluci Ustavnog suda koji je potvrdio da ih je EPCG protivzakonito reketirala. Zbog apsurdne situacije gdje je traženo od građana koji su se sudili za nekih par desetina eura, da samo za troškove vještačenja njihovih računa za utrošenu struju plate ukupno iznos od preko 50.000€, koji oni, a ni mi iz Pokreta nijesmo mogli da pokrijemo. U dogovoru sa EPCG odlučeno je da se tužba povuče bez potraživanja troškova. Nakon više od godinu dana od presude, ipak se pojavljuje ova lopovska kancelarija da utjera dug za sudske troškove bez navodnog znanja EPCG. U više navrata nakon toga pregovaralo se sa rukovodstvom EPCG o tome da se postigne kompromisno rješenje oko iznosa tih troškova i da se oni svedu na mjeru nečeg realnog i moralnog. Očito da je namjera bila drugačija a i doživljaj javnog morala.

Pokret za promjene i pored toga što nije imao obavezu, do sada uz dogovor oko dinamike, opljačkanim građanima nadoknađivao sve troškove ove pljačke. Do sada smo od ličnih i partijskih sredstava u ovu svrhu potrošili oko 20.000 eura. Nikoga od ovih građana nećemo iznevjeriti. To je naš doživljaj politike i javnog morala.

Kada je u pitanju lider Pokreta za promjene, rješenje po jednoj od ovih solidarnih presuda je stiglo na naplatu u Skupštinu Crne Gore, prije nekoliko dana, u iznosu nešto manjem od 12.000€ i već od ovog mjeseca će njegova plata biti umanjena za 50% kako bi se namirili ovi troškovi. Sve se ovo može provjeriti u arhivi i službi računovodsta Skupštine Crne Gore.

A kakav je moralni profil ovog i ostalih vlasnika ove lopovske kancelarije, ne pokazuje samo ovaj slučaj, već i niz drugih slučajeva u kojimna su uvijek branili interese tajkuna i kriminalaca, na štetu građana i države. Sjetite se čuvenog slučaja oko pokupšaja prodaje Trstena Derpaski koga je zastupala ova kancelarija,  pa do najskorijeg slučaja kada su zastupali Hipo Alpe Adria banku u pljački građana kroz kredite koje su im obračunavali u švajcarskim francima. Čak šta više, pokušali su da izvrše pritisak na sve poslanike, srećom neuspješno, upućujući nam pismo sa ciljem da se ne usvoji Zakon kojeg su predložili poslanici Medojević. Mandić i Knežević kojim se ispravlja nepravda prema ovim građanima. Doživjeti da vas kolege advokati i radnici šamaraju i šutiraju, takođe govori o kredibilitetu ovog advokata.

Da je manir reketiranje i enormno bogaćenje na račun građana karakteristično za njegovu porodicu, pokazuju i notarske tarife koje njegova supruga kao predsjednica Skupštine notara potpisala. Tarife su takve da jedan sat rada notora iznosi više od cjelodnevnog rada najvećih državnih funkcionera, profesora, ljekara. Najobičniji tipski zapis ovjeren od notara se naplaćuje stotinama i hiljadama eura.

Kada je u pitanju prijetnja tužbom, tada javno kažem da ću se vrlo rado odazvati nadležnim organima da se konačno raskrinkaju ova lopska posla. Jedini kredibilitet ove družine je njihova pripadnost korupcionaškim i masonskim društvima. Poručujem mu takođe da će biti u prilici da iz svoje lopovske kancelarije vidi koliko će na protestima biti nezadovoljnih i opljačkanih građana na koje je pokušao neuspjelo da aludira, a čemu i je i on dao značajan doprinos.

Ja ću tokom avgusta mjeseca, sa svojim saradnicima i poštenim advokatima pripremiti izmjene i dopune seta zakona iz odblasti pravosuđa, kojima će se konkretnije propisati maksimalni iznosi troškova i stati na put ovoj pljački i reketiranju od strane advokata, notara i sudskih izvršitelja. Važeći zakoni su to ostavili esnafskim komorama da to odrede. Međutim one su se pokazale nemoralne i halapljive, da žive van realnog vremena i standarda dominantne većine u Crnoj Gori". 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније