Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 08. 2015. 22:28   >>  22:18

PODRŠKA ŽENSKOM BIZNISU

Besplatno knjigovodstvo za preduzetnice

Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada i Udruženje preduzetnica Crne Gore potpisali su danas memorandum o saradnji koji ima za cilj da podstakne žensko preduzetnišvo u glavnom gradu. Buduće preduzetnice imaće besplatne knjigovodstvene usluge u prvoj godini poslovanja, saopšteno je iz Udruženja.

Sporazum o saradnji potpisali su prvi čovjek Biroa za ekonomsku saradnju Glavnog grada, Vanja Rajčić i predsjednica Udruženja preduzetnica Edita Dautović.

Dautović će, kako je saopšteno, u svojoj knjigovodstvenoj agenciji “Millennium” svim novoosnovanim preduzećima čiji su osnivači žene obezbijediti besplatne knjigovodstvene usluge za cijelu prvu godinu poslovanja.

"Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Udruženje preduzetnica Crne Gore za svoje članice, neke od ranijih aktivnnosti ekonomsko i pravno svjetovanje, mentorstvo za preduzetnice kao i za mlade po završetku fakulteta i sl", saopšteno je iz Udruženja.

"Biro za preduzetništvo je, u želji da podrži i promoviše žensko preduzetništvo u Podgorici, formalizovao  saradnju sa Udruženjem preduzetnica Crne Gore sa kojim je danas potpisan i Sporazum o saradnji. Ovim sporazumom, koji će trajati dvije godine, Glavni grad će, posredstvom Udruženja preduzetnica, svim preduzećima čiji osnivači budu žene obezbijediti besplatne računovodstvene usluge u prvoj godini poslovanja",  saopšteno je iz Biroa za preduzetništvo.

"Zadovoljni smo što smo i formalno potpisali ovaj Sporazum o sradnji i što ćemo i djelom pružiti podršku ženama koje počinju da se bave biznisom. Kada počinjete, svaki trošak je veliki, pa i knjigovodstveni i nadamo se da će ovo biti impuls ženama koje imaju dobru biznis ideju da krenu u realizaciju. Biro za preduzetništvo Glavnog grada pomaže novim preduzetnicima da svoje ideje uobliče i konkretizuju, a nadamo se da će besplatno knjigovodstvo ohrabriti žene da krenu u biznis", rekla je Dautović.

Biro za preduzetništvo Glavnog grada  i Udruženje preduzetnica već su realizovali dvije preduzetničke radionice, zbog čega su odlučili da potpisivanjem sporazuma formalizuju i buduće zajedničke aktivnosti.

"Cilj saradnje nije samo unapređenje položaja žena preduzetnica i njihova aktivnija uloga u podsticanju preduzetništva, već da se zajedničkim aktivnostima doprinese kvalitetnijem razvoju društva. Udruženje preduzetnica na ovaj način jaca dijalog sa lokalnom upravom Glavnog grada i Biroom za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici", rekla je Dautović i podsjetila da to Udruženje već ima uspješnu saradnju sa lokalnim zajednicama u Budvi, Tivtu, Kolašinu, Bijelom Polju, Pljevljima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније