Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 08. 2015. 07:52 >> 08:12
4

VALORIZACIJA MAMULE

Benefiti bi bili 23,6 miliona eura

Direktni benefiti koje bi država Crna Gora ostvarila da je Skupština odobrila realizaciju Ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula iznosili bi oko 23,6 miliona eura, pokazuje analiza Ministarstva održivog razvoja i turizma u koju su Dnevne novine imale uvid.

Država je na ime poreza i doprinosa u prvih deset godina zakupa trebalo da prihoduje 7,5 miliona eura, po osnovu fiksne i varijabilne zakupnine 1,1 milion, dok je sama investicija švajcarske kompanije Orascom u valorizaciju Mamule bila procijenjena na 15 miliona eura.

"Benefiti se ogledaju i u stvaranju mogućnosti za oko 200 novih radnih mjesta tokom izgradnje i do 150 radnih mjesta tokom rada kompleksa", navodi se u analizi Ministarstva.

Investicioni program predviđao je izgradnju 23 hotelske sobe sa recepcijom, četiri ugostiteljska objekta, spa centra, pristaništa, dva bazena, rezervoara za pitku i otpadnu vodu, kluba za vodene sportove i uređenje dvije postojeće plaže. Prema planu Vlade i Orascoma, rok za završetak investicionog programa bio je početak 2018. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније