Žabljak
Oblačno
-4.8 °C
Pljevlja
Oblačno
-2.8 °C
Herceg Novi
Vedro
4.1 °C
Nikšić
Vedro
2.4 °C
Cetinje
Vedro
-4.8 °C
Bar
Vedro
9.1 °C
Podgorica
Vedro
7.7 °C
Ulcinj
Vedro
5.5 °C
Kolašin
Oblačno
-1.0 °C

Hronika

[ TVCG ]

19. 10. 2021. 19:46   >>  21:54 1

PORODICA DOSTAVILA

Oproštajna video poruka Luke Bulatovića

Bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luka Bulatović, koji je prije pet dana pronađen mrtav u iznajmljenom stanu, u podgoričkom naselju Momišići, ostavio je video poruku kojom se obratio crnogorskoj javnosti. Predmetom rukovodi SDT zato što postoji osnovana sumnja da je počinjeno djelo iz njihove nadležnosti, rekao je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić. Porodica je snimak dostavila TVCG uz molbu da se emituje.

Poruku Bulatovića prenosimo integralno:

"Poštovani građani Crne Gore, prije svega, uvažene i poštovane kolege Agencije za nacionalnu bezbjednost, u Upravi policije, Specijalno tužilaštvo. Večeras sam se odlučio da uradim ono što sam cijelog svog života osuđivao.

Večeras sam se odlučio da napravim korak koji nije ništa drugo nego kukavičluk, bježanje, ali je sa moje večerašnje tačke gledišta osjećaj odgovornosti prema onome što se zove profesionalna čast i pripadnost Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

U prethodnom periodu moja obaveza je bila da znam. To što pojedine stvari nijesam znao, a dešavale su se, pribojavao se jesam, nije opravdanje, jer sam na taj način ugrozio i svoje ljude sa kojima sam radio, svoje prijatelje sa kojima sam radio i sarađivao, iz Agencije i drugih državnih organa, prije svega porodicu.

Ovo je večeras moja odluka u znak izvinjenja svima njima i u znak da zbog činjenja ili nečinjenja osjećam ogromnu sramotu i stid, sa kojom dalje ne mogu da se nosim.

Pozivam vas, sve koji ovo vidite ili ne vidite, kako god da se desi, da nastavite da živite i radite u interesu Crne Gore. Crne Gore koju smo stvarali, branili, najbolje što smo umjeli. Skoro 30 godina svog života i rada, profesionalnog, sam svaki svoj korak napravio u najdubljem ljudskom uvjerenju da radim u skladu sa Ustavom i zakonom, u najboljem interesu građana, u najboljem interesu svojih kolega, najboljem interesu svoje porodice. Danas vidim da to nije bilo tako. Danas sam zbog toga postiđen. Danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo nijesam ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste.

Pozivam vas sve da zaboravite na ovo ludilo koje se dešava zadnjih dan, zadnjih mjeseci, da se dogovorite da ova zemlja, koja je beskrajno lijepa i koju beskrajno volim, svakim atomom svog života sam živio za njen prosperitet, sigurnost i bezbjednost, nastavi da živi da u njoj i moja i vaša djeca, i djeca njihove djece i buduća pokoljenja uspješno i napredno žive. Molim vas, dragi prijatelji, oprostite mi. Neka je vječna Crna Gora!"

Pratite nas na

Novo