Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2013. 12:58 >> 14:52
1

POZITIVNA CG

Ne ljutite Evropu

Nepravde u izbornom procesu ne smiju biti alibi za ishitrene i neoprezne poruke izrečene ka političkim adresama koje su značajne za evropsku budućnost Crne Gore, smatra potpredsjednik Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

Komentarišući oštre izjave pojedinih opozicionih funkcionera na račun evropskih zvaničnika, ona je kazala da je Pozitivna stranka koja se snažno zalaže za evropske integracije.

U Pozitivnoj su, kako je navela, u potpunosti svjesni činjenice da građani Crne Gore imaju drugačiju percepciju svega što se desilo prije i tokom predsjedničkih izbora, od onih koji u njoj ne žive.

„Nepravde u izbornom procesu ne smiju biti alibi za ishitrene i neoprezne poruke izrečene ka političkim adresama koje su nam, kao društvu, neophodne za evropsku budućnost Crne Gore, a koje želi ogromna većina građana naše države“, kazala je Jasavić agenciji MINA.

Prema njenim riječima, nikada se ne smije zaboraviti da je evropska politika podudarna s interesima demokratizacije crnogorskog društva, i obratno.

„Upravo evropske diplomate i zvaničnici insistiraju na onome što je od životne važnosti za sve građane Crne Gore, a to je vladavina prava i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, podsjetila je Jasavić.

U Pozitivnoj su, kako je kazala, uvjereni da će kroz saradnju s evropskim zvaničnicima u predstojećem periodu biti otklonjene manjkavosti i nepravilnosti u izbornim procesima.

"Ma koliko vladajuća partija željela da to prikaže drugačije, izvještaji koji nam dolaze iz Evropske unije itekako traže da se otklanjaju deformiteti u našem društvu, koji su uzrokovani nedostatkom političke volje za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala", kazala je ona.

Ona smatra da vladajuća klasa deklarativno zalaže za evrospke integracija, a da ih u suštini ne želi jer su, kako je ocijenila, svjesni da će u tom procesu mehanizmi koji su im omogućili da koriste nedemokratske metode, postati prošlost.

"Zato nam je potrebno i strpljenje i istrajnost, kao i veliki rad i širok krug prijatelja u međunarodnoj zajednici", zaključila je Jasavić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније