Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 08. 2015. 20:30 >> 20:24
3

VUČUROVIĆ PORUČIO

Osnivanje novih stranaka, poklon NATO-u

Nove stranke, koje su formirali pojedinci koji su se protivili NATO-u, sada drugačijim odnosom prema tom pitanju idu na ruku zagovornicima članstva Crne Gore u Alijansi, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji.

Portparol Nove, Jovan Vučurović, ukazao je na razlike koje postoje u stavovima različitih opozicionih subjekata o NATO-u i protestima, navodeći da se priča o Alijansi ne može stavljati pod tepih.

Vučurović je podsjetio da je ta stranka u programu odredila da je protv članstva Crne Gore u NATO-u, dodajući da neće ćutati, jer vide da su pojedini protivnici članstva postali njegovi saveznici.

“Treba otvoreno reći da je NATO dobio iznenadni poklon osnivanjem novih stranaka koje su formirali pojedinci koji su se nekada, zajedno sa nama, protivili učlanjenju u taj savez, a danas drugačijim odnosom o ovom pitanju nimalo slučajno idu na ruku onima koji se zalažu za pristupanje”, kazao je Vučurović.

Ti novoosnovani subjekti, kako je objasnio, više nijesu protivnici NATO-a, nego su postali u suštini njegovi saveznici. “Mi to registrujemo i sigurno o tome nećemo ćutati”.

“Ta vrsta iznevjeravanja nekadašnjih zajedničkih političkih stavova dobila je svoj nastavak u namještenim anketama kojima se odjednom, navodno, podigla popularnost NATO-a, a nije slučajno da su među naručiocima ambasade NATO država”, ocijenio je Vučurović.

Kako je dodao, ti politički subjekti su, za promjenu stava o NATO-u, dobili poklone u vidu “lažnih anketa”. Te ankete, kako smatra Vučurović, daju značajan uticaj u biračkom tijelu Crne Gore da bi se i drugi protivnici NATO-a ohrabrili da urade isto.

Nova, kako je naveo, obavještava sve građane Crne Gore da je avantura zvana priključenje Crne Gore NATO-u opasan politički i državni projekat, koji može dovesti do nesagledivih posljedica.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније