Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2013. 18:54   >>  19:23 1

VEĆI PDV

Đukanović: Ako mora, biće privremeno

Vlada želi da sačuva niske poreske stope, a ukoliko bude morala da ih poveća uradiće to privremeno, kako bi izbjegla opasnost od ozbiljnih finansijskih problema, poručio je premijer Milo Đukanović.

 

Iz Vlade je ranije najavljeno da je moguće povećanje stope PDV-a, sa 17 na 19 odsto.

Đukanović je kazao da će pitanje PDV-a, tek biti na dnevnom redu Vlade.

„Ne treba o tome da barate kao sa gotovom činjenicom. Jer, sve što sam do sada pročitao o tome, ljudi su govorili o mogućnosti povećanja“, kazao je Đukanović novinarima, nakon učešća u radu Festivala nekretnina i investicija.

Akcije prodao zbog konflikta interesa

Premijer je, odgovarajući na pitanje o prodaji akcija u Prvoj banci,  kazao da je želio da svoje vlasništvo pretvori u drugu formu.

Đukanović je 16. aprila izašao iz vlasništva u Prvoj banci, pošto je na berzi prodao 2,55 odsto udjela u toj banci, za milion eura.

Đukanović je kazao da vjeruje da se u njegovom dosadašnjem ponašanju moglo prepoznati da je veoma precizno razdvajao i razgraničavao vrijeme kada je bio, od onog kada nije bio u vlasti i kada se bavio biznisom.

„Pošto sam sada ponovo u vlasti, uradio sam ono što je bila moja obaveza, a to je prenijeti ovlašćenja na drugo lice i na taj način, eliminisao konflikt interesa, pa otišao i korak dalje’’ pojasnio je Đukanović.

On je dodao da je procijenio da neke ideje koje je imao za razvoj biznisa, u vremenu od 2010. do 2012 godine, neće moći čekati završetak njegovog mandata predsjednika Vlade.

Đukanović je naveo da je ta odluka imala i svoju političku dimenziju, navodeći da se u javnosti zloupotrebljavala okolnost o tome daima dva posto vlasništva u Prvoj banci.

On smatra da se ta činjenica tendenciozno zloupotrebljava, da bi se poslala poruka da on, bez obzira da li je na vlasti, nema pravo da se bavi biznisom u Crnoj Gori.

„Kao što znate, ne respektujem takvu vrstu poruka koje se šalju, ali sada, imajući u vidu da ću najvjerovatnije od 2016. godine najmanje biti na mjestu predsjednika Vlade i na taj način se bitno mijenjaju moji planovi, pa sam procijenio da je ovo trenutak da treba napraviti taj potez“, kazao je Đukanović.

Odgovarajući da li će prodati Global Montenegro, on je rekao da je to moguće, čim se nađe dobar partner.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније