Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 08. 2015. 10:13 >> 21:36
4

STIJEPOVIĆ NAJAVIO

Poreske olakšice za investitore

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović kazao je da će na jednoj od narednih sjednica parlamenta biti donijeta odluka o poreskim olakšicama za sve investitore koji žele da ulažu u Podgoricu.

 

Stijepović je gostujući u emisiji "Jutro iz gradova" na RTCG, koja je danas realizovana iz Podgorice, kazao da je glavni grad najatraktivniji u državi za investicije, navodeći kako imaju odlično partnerstvo sa Vladom Crne Gore.

Govoreći o periodu koji je iza nas, Stijepović je rekao da je gradska uprava bila posvećena izradi projektne dokumentacije i tenderima, kako bi u narednom periodu realizovali brojne investicije.

Turista 25% više

"Obećali smo pet biciklističkih staza, a do kraja ove godine imaćemo dva koridora sigurno", kazao je gradonačelnik.

On je rekao i da Podgorica postaje sve više atraktivna i za turiste, pa tako otkrio podatak da je glavni grad ove godine imao znatno veću posjećenost.

"Ove godine smo imali 25% više turiste nego prošle godine. Veći je i broj noćenja za četvrtinu. Podgorica je sva lijepa i pozivam turiste jer imaju gdje da dođu", rekao je Stijepović.

Gradonačelnik je ponovio da gradu nedostaje zatvoreni bazen koji bi na raspolaganju bio tokom čitave godine.

"Mi smo na putu da brzo riješimo taj problem. Projekat je gotov. Do kraja idućeg mjeseca ćemo uraditi reviziju, do kraja godine odabir izvođača, a naredne godine realizaciju. Iduću zimu imaćemo zatvoreni bazen", rekao je Stijepović.

Navodeći da će se gradska uprava baviti podjednako svim djelovima grada, Stijepović je rekao da je najavljena gradnja Tržnog centra na Koniku, gdje živi oko 20.000 stanovnika, "jedan od pravih primjera".

Građanin i dalje na prvom mjestu

"Da zajedno s našim partnerom iz Bijelog Polja, Francom, uradimo moderan Tržni centar na Koniku", kazao je on.

Kad je riječ o gradskom parlamentu, rekao je da ne može sa stoprocentnom sigurnošću tvrditi da će useliti do kraja ove godine. U pitanju, tvrdi on, nijesu sredstva, već procedura oko opremanja.

No, gradonačelnik se nada da će svečana sjednica Skupštine Glavnog grada povodom Dana Podgorice, 19. decembra, biti održana i novoj sali gradskog parlamenta.

Rekao je i da se ne može sve riješiti u prvoj godini mandata, poručujući da će biti posvećeni rješavanju problema svih građana.

"Jer su nam građani na prvom mjestu. To pokazujemo u svakom dijelu Glavnog grada. Nama su svi građani isti", rekao je Stijepović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније