Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 08. 2015. 14:08 >> 15:05
14

VUJANOVIĆ I NOVI AMBASADOR

Bliski sa Rusijom i u budućnosti

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Sergeja Nikolajeviča Gricaja, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Kako se navodi u saopštenju Vujanović je ambasadoru Gricaju zaželio uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori.

"Vujanović je podsjetio je na tradicionalno bliske veze Crne Gore i Rusije iskazujući očekivanje da će se takvi odnosi nastaviti i u budućnosti. U tom smislu ocijenio je posebno važnim intenziviranje rada Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju", navodi se u saopštenju.

Ambasador Ruske Federacije Sergej Nikolajevič Gricaj je ukazao na viševjekovno bogatstvo veza Crne Gore i Rusije i iskazao uvjerenje da, na tim temeljima, postoji perspektiva dobrih odnosa.

Crna Gora zaslužila poziv u NATO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Turske Serhat Galipa, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi. Ambasador Galip je konstatovao da je Crna Gora zaslužila poziv za NATO, zbog čega će imati snažnu podršku Turske.

Kako se navodi u saopštenju,  Vujanović je iskazao poštovanje Turskoj za jasnu i snažnu podršku Crnoj Gori za integracije u NATO.

"Takođe je iznio očekivanje da će se tokom narednih mjeseci ovakav odnos Turske intezivirati u susret očekivanom pozivu Crnoj Gori za NATO", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Predsjednik je kazao da je zadovoljan intenzivnim i sadržajnim odnosima Crne Gore i Turske u svim oblastima, posebno u sferi ekonommije.

Vujanović očekuje da zajednički iskoristimo prostor za unapređenje odnosa dvije države, koji su, kako se navodi na veoma visokom nivou.

Ambasador Republike Turske Serhat Galip je istakao zadovoljstvo što će diplomatsku misiju vršiti u Crnoj Gori, koja je primjer suživota i sklada različitosti.

"On se saglasio da treba iskoristiti prostor za dalje unapređenje odnosa, kome će svakako doprinijeti i zvanična posjeta predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Poštovanje za podršku Grčke 

Vujanović je primio i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Grčke Sotirios Ahtanasiou-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Vujanović je istakao poštovanje za podršku Grčke evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore.

"Ta podrška je bila u kontinuitetu i u svim oblastima od ekspertske do promovisanja potrebe članstva Crne Gore u tim integracijama. Saopštio je očekivanje unapređenja, inače dobrih odnosa, u svim sferama posebno u oblasti ekonomije i saradnje u turizmu", saošteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Ambasador Grčke Sotirios Ahtanasiou je konstatovao da je Crna Gora postigla izuzetne uspjehe u procesu evropskih integracija i da je za očekivati da će se valorizovati njena dostignuća u NATO integracijama pozivom koji će Grčka podržati.

"Saglasio se da postoji prostor za proširenje ekonomske saradnje, pa će njegova misija u Crnoj Gori, prije svega, biti posvećena tom cilju", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније