Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 08. 2015. 18:11   >>  18:02 5

ŠIMRAK REAGOVAO

DPS ne vidi u kakvom je stanju HN

Demokratska partija socijalista (DPS) u Herceg Novom ne vodi računa o tom gradu, turističke lokacije su zapuštene, a nije riješen ni problem s kanalizacijom, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), Dragan Šimrak, reagujući na saopštenje DPS-a, u kome je navedeno da jesen u Novom "neće biti siva", te da je grad vraćen Novljanima i turistima.

Iz DPS-a je danas saopšteno da čelni ljudi partije u razgovoru sa predstavnicima Sindikata Brodogradilišta Bijela, Savjeta za privatizaciju i Vlade traže najbolje rješenje za zaposlene u tom preduzeću i građane Herceg Novog.

U tom saopštenju se navodi da “ vjeruju kako će postojeće stanje biti prevaziđeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju”.

Na te riječi reagovao je Šimrak.

“Nevjerovatno, samo dvije rečenice, a sve su rekli o sebi, o partiji, o doživljaju demokratije i države.  Poštenije bi bilo da su jednostavno rekli, Opština, kao i Država, to smo mi. Svog koalicionog partnera Izbor pominju tek pri kraju priče govoreći o 'uspjesima' koje su postigli u proteklih osam mjeseci, dajući mu mjesto koje mu objektivno i pripada, iako se trude da  baš i ne ispadne tako”, smatra Šimrak.

Citirajući navode iz saopštenja DPS-a das u “skaline zapjevale”, Šimrak je istakao da DPS ne vidi u kakvom se stanju skaline danas nalaze.

“Oni kao po skalinima da ne hodaju, kao da kroz grad ne prolaze osim automobilima, ne vide našto te skaline danas liče, ne vide šporkicu, smeće, travu....Sjećaju li se kada su ih zadnji put oprali ili im vratili fuge koje su davno ispale? Prođu li nekad skalinama pored spomenika Sima Matavulja. Nešto ih na tim raspjevanim skalinima nijesmo baš tako često ljetos gledali. Očigledno im je više, kao i ovim predhodnima, odgovarala Belavista,  krsna slava grada Trebinja i sl. manifestacije,  posebno kada je prisutan glavni duhovnik. Međunarodni Džez festival sa kojim se sada hvale nije ih privukao,  ni bar  pet minuta na otvaranju. Da su malo više vodili računa o čistoći, da su bar pokosili drače iznad Kanli kule ili oko tvrđave Forte mare, Španjolu i Citadelu da i ne pominjemo ili  kanalizaciju i smrad koji izbija iz svakog gradskog šahta”, navodi Šimrak u saopštenju.

Dodaje da je novski DPS obarao rekorde u dužini mandata predsjednika Opštine i pojedinih direktora lokalnih agencija i službi.

“Tu su bili vrlo efikasni kao i u pripremi uslova za privatizaciju Instituta Igalo i brodogradilišta. Ostaje nam da se nadamo da će radnici Banje i brodogradilišta biti bolje sreće od radnika Prvoborca, HTP Boka, TUP Južni Jadran, PKB Zelenika, Mješovitog, Vinoprometa....Rezultati će se vrlo brzo vidjeti. Na kraju, izvinjavamo se sugrađanima i gostima što smo se uopšte oglašavali, jer onakva saopštenja (DPS-a), i to još nepotpisana, da im se valjda da veći značaj, vrijeđaju zdrav razum. Ostavljamo građanima da ocijene domete aktuelne novske vlasti”, zaključuje Šimrak.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније