Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2015. 18:38 >> 18:28
2

LUKŠIĆ-KENDERS

CG postigla zapažene rezultate

Crna Gora je u kratkom periodu postigla zapažene rezultate u oblasti evroatlantskih integracija, a na tom putu ima podršku Holandije, posebno u oblasti vladavine prava i razvoja administrativnih kapaciteta, poručeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšića i ministra vanjskih poslova Holandije, Berta Kendersa.

Kenders je kazao da će u okviru holandskog predsjedavanja EU naredne godine, pored aktuelnih tema, poseban akcenat biti na daljoj integraciji Zapadnog Balkana. Ocijenio je da su bilateralni odnosi dvije države na zadovoljavajućem nivou, naročito u oblasti turizma, pomorske privrede i poljoprivrede i iskazao interes za produbljivanje ekonomske saradnje i povećanje obima trgovinske razmjene.

Lukšić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, zahvalio na kontinuiranoj podršci Holandije u oblasti vladavine prava, tvining projekta i poljoprivrede i informisao o konkretnim koracima koji se preduzimaju u sprovođenju reformi u oblasti evropske i evroatlantske integracije.

"Kada je u pitanju značaj saradnje država Zapadnog Balkana u okviru Zapadno-balkanske šestorke, Lukšić je kazao da je Samit u Beču bio dobra prilika da se rekapitulira postignuto od samita u Berlinu i definišu dalje smjernice rada do narednog sastanka u Parizu. Posebnu pažnju sagovornici su posvetili i nastavku saradnje u oblasti finansija, u kontekstu otvaranja ekonomskih poglavlja, multilateralnim odnosima, aktuelnoj migrantskoj krizi i prilikama u regionu, te dešavanjima na međunarodnoj sceni", dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније