Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 09. 2015. 08:11 >> 08:44
11

RJEŠENJE DF-A

Prelazni premijeri Vučinić ili Radulović?

Demokratski front (DF) planira da organizovanjem protesta izdejstvuje formiranje prelazne vlade u koju bi mogle da uđu sve parlamentarne partije, a ponuda će biti upućena i Demokratskoj partiji socijalista (DPS), saopšteno je Dnevnim novinama iz tog političkog saveza.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević kazao je da će se o sastavu prelazne vlade, premijeru, trajanju mandata, o tome šta ta vlada treba da uradi u reformi izbornog sistema i kontroli bezbjednosnih službi voditi pregovori.

"Naravno, uslovi zavise od ishoda protesta i odnosa režima prema njima. Ako budu korektni i ne ometaju proteste, otvore dijalog, pozicija vlasti biće na određenom nivou. Ako krenu sa opstrukcijama i represijom i uslovi će biti korigovani. DPS svakim danom protesta ima sve lošiju političku poziciju", rekao je Medojević.

On smatra da je za DPS najbolje da odmah prihvati formiranje prelazne vlade i dogovor o uslovima za fer i demokratske izbore. Na pitanje ko će u ime Demokratskog fronta biti kopredsjednik prelazne vlade Medojević kaže da se o tome još nije konkretno raspravljalo.

"Daleko je do kadriranja. Prvo treba da uspješno organizujemo proteste, to nam je sada prioritet", tvrdi Medojević.

Na drugoj strani, u vrhu DF-a se, ipak, razgovara o nekim kadrovskim rješenjima. 

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Dnevnih novina, zavisno od toka eventualnih pregovora ovaj politički savez ima već spremna neka kadrovska rješenja. Za kopredsjednike Vlade najozbiljniji kandidati su Branko Radulović, potpredsjednik Pokreta za promjene i Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije.

DF-ovi premijeri će imati i složen zadatak da sprovede u djelo Ugovor o novom početku koji je Demokratski front predstavio i koji podrazumijeva preuzimanje obaveze DF-a za otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju, za sva domaćinstva u Crnoj Gori, koja se odnose na primarne objekte za stanovanje, otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu vodu, kao i usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada.

Eventualna inicijativa o formiranju prelazne vlade ne interesuje Demokratsku partiju socijalista.

"O tome, ako nam eventualno bude ponuđeno, najvjerovatnije nećemo ni razgovarati. Besmisleno je", saopšteno je Dnevnim novinama u DPS-u.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније