Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

04. 09. 2015. 16:58 >> 16:50
1

PAŽIN-KLEMENČIĆ

CG napredovala na polju vladavine prava

Crna Gora značajno je napredovala na polju vladavine prava i evroatlantskih integracija, ocijenio je ministar pravde Slovenije, Goran Klemenčić u razgovoru sa crnogorskim kolegom Zoranom Pažinom.

Klemenčić je poručio da je Slovenija spremna da pomogne i podrži Crnu Goru u nastavku reformskog procesa. 

„Republika Slovenija, kao snažan partner u oblasti sprovođenja antikorupcijske politike, nastaviće i dalje da podržava crnogorske institucije u postupku implementacije nedavno donijetih propisa”, istakao je Klemenćić.

Iz Ministarstva pravde saopšteno je da je posjeta Pažina Sloveniji bila prilika za razmjenu iskustva u pogledu normativnih rješenja i institucionalnih mehanizama za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. 

„Oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalom predstavlja najefikasnije oružje u borbi protiv ovih fenomena”, rekao je Pažin.

Pažin se u Ljubljani sastao i sa predsjednikom Vrhovnog suda, Brankom Maslešom i vrhovnim državnim tužiocem, Zvonkom Fišerom, sa kojima je razgovarao o reformama sprovedenim u pravosuđu, sa naglaskom na promjene organizacionih propisa i formiranje Specijalnog državnog tužilaštva.

Pažin je razgovorao i sa predsjednikom Ustavnog suda Slovenije, Miroslavom Mozetičem i u razgovoru je, kako je saopšteno, konstatovan trend rasta ustavnih žalbi u obje države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније