Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2013. 08:11 >> 10:03

ŠTAMPA

EU jasna: Svi u parlament

Kako prenosi današnja štampa, sinoć su lideri opozicije imali neformalnu, radnu večeru sa šefom odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu Evropske Komisije za proširenje Dirkom Langeom.

Štampa piše da je Lange predsjednicima DF-a, SNP-a i Pozitivne, Miodragu Lekiću, Srđanu Miliću i Darku Pajoviću kazao da Evropa nema razumijevanja za bojkot, navodeći da se problemi moraju rješavati kroz institucije.

„Lange je bio jasan i rekao da ne bi bila dobra poruka da se odluka o parlamentarnoj istrazi afere Snimak usvoji bez onih koji su je tražili, a imajući u vidu da je DPS iskazao spremnost da podrži istragu u Skupštini“, kazao je jedan od učesnika sastanka u restoranu Stara kuća, u Zagoriču.

Takođe, EU će, u okviru ustavnih promjena, insistirati na uspostavljanju dvotrećinske većine za odlučivanja o važnim pitanjima, kakvo je, na primjer, izbor Vrhovnog državnog tužioca.

Inače, Lange će stavove danas iznijeti na pres konferenciji, kako je najavljeno iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније