Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 09. 2015. 16:36   >>  16:25 6

ATLANTSKI SAVEZ

Performansom provocirali ID radi svojih ciljeva

Današnji performans, u kome su pripadnici Pokreta za neutralnost (PzN) pokušali diskreditovati ideju ulaska u NATO simuliranjem egzekucije od strane pripadnika ISIL-a, kao i prethodno paljenje zastave NATO-a nastavak je prljave kampanje koju vode protivnici NATO, smatraju u Atlantskom savezu Crne Gore. Kako kažu, to je nastavak kampanje protiv prosperiteta i sigurnosti. U Atlantskom savezu očekuju još prljaviju kampanju. Smatraju da je performans i provokacija tzv. Islamskoj državi koja bi im, u slučaju bilo kakve bezbjednosne prijetnje, probavila opravdanje njihovih teza.

Konstatujući da su, u proteklom periodu, protivnici ulaska Crne Gore u NATO svoje pravo izražavanja koristili raznim teatralnim činovima, Atlantski savez Crne Gore najoštrije osuđuje sve one aktivnosti koje za cilj imaju destabilizaciju ovog društva.

“Današnji performans PzN je provokacija kako ISIL-u, koji predstavlja jedan od najvećih bezbjednosnih prijetnji u XXI vijeku, tako i svim porodicama koje su izgubile nekog člana od strane Islamske države. Današnjim činom Pokret za neutralnost dokazuje nedostatak argumenata protiv učlanjenja Crne Gore u NATO. Treba se zapitati zašto jedna nevladina organizacija izaziva Islamsku državu na ovakav način. Odgovor je očigledan – ukoliko dođe do bilo kakvih bezbjednosnih prijetnji uzrokovanih od strane ISIL-a na teritoriji Crne Gore ili nad njenim državljanima, konačno će imati opravdanje za svoje teze”, ocijenili su iz Atlantskog saveza.

Tvrde kako je očigledno da je performans egzekucije na javnom mjestu sa ciljem da se ospori najvažnije spoljnopolitičko pitanje Crne Gore, krajnje bezobziran i gnusan čin, čiji je jedini efekat bio zastrašivanje djece i prolaznika koji su se u tom momentu tu našli.

“Razumijemo da Pokret za neutralnost ima dužnost da opravda sredstva koja pristižu na njihov konto, kako bi osporili proces priključivanja Crne Gore u Alijansu, ali nikako nismo mogli očekivati da su spremni i da ugroze bezbjednost svojih građana radi ostvarenja svog cilja. Jasno je kome je u interesu da finansira ideju neutralnosti Crne Gore kroz ovakve i slične projekte”, zaključuje se u reagovanju Atlantskog savjeta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније