Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2013. 15:02   >>  15:04

POGLAVLJA 23. i 24.

Leković: Kvalitet ispred datuma

Pregovaračka poglavlja 23. i 24. trebalo bi da se otvore do kraja godine, a akcioni planovi koje očekuje Brisel ubrzo će biti završeni – kaže za Radio Crne Gore šef stalne Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji Ivan Leković.

“Finalizuju se akcioni planovi za poglavlja 23. i 24. Očekujemo da će ih Vlada vrlo brzo usvojiti. U svakom slučaju, za ovako dugoročno važan zadatak nesumnjivo je prioritet kvalitetan akcioni plan u odnosu na datum njegovog predstavljanja. Realno je očekivati da se ovaj proces za poglavlja 23. i 24. okonča tokom narednog, litvanskog predsjedavanja Evropskoj uniji” – objašnjava Leković.

 Na pitanje da li su u Vladi upoznati sa EUROPOL-ovom izvještajem o Crnoj Gori, u kome je kao problem označeno pranje novca, Leković navodi da su se slične ocjene našle i u briselskim izvještajima o napretku.  

 “Nalazi izvještaja EUROPOL-a praktično se suštinski ne razlikuju od onoga što se može pročitati u redovnim godišnjim izvještajima Evropske komisije. S obzirom na to da je to nadležnost EUROPOL-a kao agencije, jasno je da je njihov fokus bio na borbi protiv organizovanog kriminala, uključujući i pranje novca, kao bitan segment u otkrivanju i suzbijanju aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa” – precizira Leković.

Poruke iz Rezolucije Evropskog parlamenta da je neophodno procesuirati više slučajeva korupcije i kriminala, u Vladi, kaže Leković, doživljavaju kao podstrek za dalji napredak u vladavini prava.

 

Olivera Slavnić, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније