Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2013. 15:37 >> 16:35
2

DPS OPOZICIJI

Vešović: Koči se priviđa dupli Brisel

Zvanični Brisel jasno je saopštio svoj stav o predsjedničkim izborima, kroz čestitku predsjednika Evropske komisije Žoze Manuela Barosa, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.

Portparol stranke, Časlav Vešović, ocijenio je da je funkcioner Demokratskog fronta Koča Pavlović, nakon niza kontradiktornosti koje su se čule od opozicije, “upisao novi biser, pozivajući Brisel u pomoć”.

“Pošto je u njihovoj mašti i dalje jako prisutna imaginarna pobjeda poraženog kandidata, vjerovatno ima mjesta za još jedan imaginarni Brisel, jer je ovaj zvanični, jedan jedini koji postoji, jasno saopštio svoj stav kroz čestitku predsjednika Evropske komisije Barosa”, naveo je Vešović u saopštenju.

Vešović je podsjetio da su Vujanoviću stigle čestitke i od predsjednika Italije, Njemačke, Austrije, Rusije, Slovačke i brojnih drugih država.

„Da bi bili načisto, i građani Crne Gore, ali i Brisel, valjalo bi pojasniti da li se radi o istom Briselu koji ih svako malo demantuje, onome koji je po njihovim riječima korumpiran i u isto vrijeme vodi prostitutsku politiku i da li je to ista adresa kojoj su rekli da donosi pogrešne odluke? Da li oni traže pomoć od istog Brisela za rušenje demokratski uspostavljenog poretka u Crnoj Gori, koji im je jasno saopštio da ne podržava njihov bojkot i proteste i da sva pitanja rješavamo dijalogom u institucijama, koje se moraju poštovati“, naveo je Vešović u reagovanju.

Vešović se pita da li opozicija, kada istovremeno traži pomoć i nemiješanje Brisela, „ima na umu da je i Crna Gora dio Brisela, jer smo u pregovorima o pristupanju EU i da taj Brisel cijeni izvještaj OEBS-a u kojem jasno stoji da  su izbori bili efikasni, racionalni i slobodni za izjašnajvanje građana, a da se nijednom ne pominje njihova omiljena riječ “krađa”.

Zato bi bilo najbolje, navodi Vešović, da prvo međusobno raščiste kome se obraćaju i od koga traže pomoć, da ne bi zbunjivali građane i sami sebe, što je njihova dugogodišnja praksa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније