Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2013. 20:20   >>  20:20 1

PONIŠTENJE IZBORA

Vlada: Neprihvatljiv i pravno nemoguć zahtjev

Vlada Crne Gore se na današnjoj sjednici upoznala sa zahtjevima građanskog protesta održanog 20. aprila 2013. godine, koji su dostavljeni predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću. Tim povodom, Vlada je između ostalog ocijenila da su izbori za predsjednika Crne Gore sprovedeni u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

 

 

Zahtjev za donošenje posebnog zakona kojim bi se rezultati predsjedničkih izbora proglasili nevažećim i ponovili izbori nije prihvatljiv, niti pravno moguć, jer bi se time suštinski poništila izborna volja građana i tako urušio pravni poredak države. Vlada je konstatovala da je donošenjem odluka nadležnih državnih organa postupak izbora za predsjednika Crne Gore završen i da ne postoje formalni ni suštinski razlozi, niti pravne mogućnosti za njihovo ponavljanje. Zvaničan odgovor će u redovnoj proceduri biti dostavljen podnosiocima zahtjeva, o čemu će biti upoznata i ukupna javnost,kaže u saopštenju sa današnje sjednice crnogorske Vlade.

U okviru evropske agende, Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici je usvojila je Prilog Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore u 2013. godini za period do kraja aprila , koji predstavlja ključni dokument za ocjenu postignutih rezultata na putu integracije u EU. On sadrži presjek svih aktivnosti u ovom periodu, koji je obilježen otvaranjem i privremenim zatvaranjem pregovora o poglavljima 25 – Nauka i istraživanje i 26 – Obrazovanje i kultura, kao i održavanjem Međuvladine konferencije o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji u decembru prošle godine u Briselu,saopšteno je sa sjednice Vlade.

Vlada je razmotrila i usvojila kvartalni izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja EU za period januar – mart  i odlučila da formira Radnu grupu za pripremu pristupnih pregovora za  poglavlje 21 – Transevropske mreže.

U sklopu mjera za fiskalnu kosolidaciju i suzbijanje sive ekonomije, Vlada je utvrdila Predlog zakona o sprječavanju nelegalnog poslovanja,kaže se između ostalog u Saopštenju sa današnje sjednice Vlade CG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније