Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 10. 2015. 13:07   >>  17:01 24

UPRKOS STAVU MUP-A

DF: Šetaćemo kroz 14 gradova

Protestne šetnje pristalica Demokratskog fronta (DF) koje su najavljene za sjutra u gradovima gdje je na vlasti Demokratska partija socijalista, biće održane uprkos najavama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da neće dozvoliti njihovo održavanje, poručili su iz DF-a.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da protesti koji bi u organizaciji DF-a trebalo sjutra da počnu u drugim opštinama, neće biti dozvoljeni je su prijave neblagovremene i nepotpune. "Prijave su juče podnijete za 14 gradova i nadležni Centri bezbjednosti će, u zakonskom roku donijeti rješenja o nemogućnosti održavanja skupova", kazao je Konjević na današnjoj pres konferenciji.

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović rekao je, na konferenciji za novinare održanoj sat nakon što su se ministar i direktor policije sreli sa medijima, da je DF-u ranije u komunkaciji sa MUP-om saopšteno da je dovoljno da prijave šetnje 48 sati unaprijed, što su oni, kako je kazao, i uradili.

„Tražili su od nas da bi bilo dobro, zbog one šetnje koju smo imali u Podgorici, da te šetnje prijavimo 48 sati prije njihovog početka. Mi smo to uredno uradili, a sad iz istog tog Ministarstva kažu da treba pet dana“, naveo je Đukanović.

Očigledno je, kako je kazao, da u državnim organima vlada velika konfuzija.

„U svakom slučaju, da svakom jasno poručimo – šetnje će se sjutra održati u svim gradovima, kako smo ih najavili“, naglasio Đukanović.

On je rekao da će šetnje u većini od 14 crnogorskih gradova početi u 18 sati, a u nekim i ranije.

Đukanović je ponovio da DF nastavlja proteste u Podgorici, i da će oni trajati sve dok se ne ispune zahtjevi organizatora.

„Naši zahtjevi su tako postavljeni da Vlada nema izlazne strategije, osim da ih prihvati, i sve priče i guranje prema komunalnim službama smatramo veoma neozbiljnim“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, protesti iz dana u dan rastu, a građani su puni energije i elana. „I ne postoji ta sila koja može ugušiti to“, dodao je Đukanović.

On nije odgovorio na pitanje da li je DF od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada dobio produženje dozvole da bina i prateći objekti ostanu još sedam dana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Na pitanje da li su od opozicionih subjekata dobili odgovor na ponuđeni Sporazum o minimumu političke saglasnosti, on je kazao da im niko do sada nije zvanično odgovorio.

„Nažalost, ni od jednog opozicionog političkog subjekta još nijesmo dobili u zvaničnoj formi da oni prihvataju taj Sporazum. To je sve nešto uslovno i opisno“, rekao je Đukanović.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici protesta "Sloboda traži ljude", organizatori su pozvali na "mirne protestne šetnje" i saopštili satnicu okupljanja.

  • Nikšić - 05.10. i narednih dana u 16:30 na Trgu Šaka Petrovića
  • Kotor - 05.10. i narednih dana u 18h ispred ulaza u Stari Grad
  • Pljevlja - 05.10. i narednih dana u 18h na Trgu patrijarha Varnave
  • Bar - 05.10. i narednih dana u 18h ispred robne kuće "Izbor"
  • Bijelo Polje - 05.10. i narednih dana u 18h ispred hotela "Bijela Rada"
  • Šavnik - 05.10. i narednih dana u 12h ispred ugostiteljskog objekta "Lovac"
  • Cetinje - 05.10. i narednih dana u 15h ispred Dvorca kralja Nikole
  • Tivat - 05.10. i narednih dana u 18h ispred stare zgrade SO Tivat
  • Budva - 05.10. i narednih dana u 18h ispred glavnog ulaza u Stari Grad
  • Herceg Novi - 05.10. i narednih dana u 18h na Trgu Nikole Đurkovića
  • Andrijevica - 05.10. i narednih dana u 14h ispred crkve
  • Danilovgrad - 05.10. i narednih dana u 17h ispred crkve Svete Tekle
  • Žabljak - 05.10. i narednih dana u 19h na trgu Slobode
  • Mojkovac - 05.10. i narednih dana u 15h ispred zgrade Skupštine opštine Mojkovac
  • Golubovci - 05.10. i narednih dana u 17h ispred sjedišta NOVE i DNP-a

Mina

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније