Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 10. 2015. 13:25   >>  13:16 7

NE ODGOVARA IM ODOBRENJE

DPS: DF ne zna što da radi sa slobodom

Iako je Demokratski front, u zakonitoj proceduri, dobio sva odobrenja za održavanje protesta, a obezbijeđena im je i dozvola za nastavak okupljanja, Mandić i družina ne znaju što će sa tom „osvojenom slobodom“, kako sad da se ponašaju, pa ponavljaju „ne mrdamo sa slobodne teritorije“, ocjenjuju iz Demokratske partije socijalista. Iz te partije saopštavaju da je DF obio da primi rješenje o odobrenju produženja protesta za još sedam dana.

„Da ih podsjetimo još jednom – niti su što oslobađali, niti su što osvajali. Tu su gdje su zahvaljujući demokratskim kapacitetima i toleranciji vlasti, koja im obezbjeđuje uslove da protiv nje protestuju“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog je slobodna teritorija koliko i svaka druga stopa države Crne Gore, jednako za DF i sve ostale ljude koji žive i borave ovdje, kažu iz te partije

„Suština problema je u tome što su lideri DF-a, zajedno sa par desetina svojih aktivista, proglašavajući nekakvu „osvojenu teritoriju“, uskratili slobodu kretanja za preko 200.000 građana Podgorice, prisiljavajući ih da na svoje svakodnevne obaveze troše neuporedivo više vremena, novca i strpljenja“, podsjećaju iz DPS-a.

Kažu da su lideri DF-a, odbijanjem da prime rješenje o produžetku dozvole za održavanje protesta još sedam dana, potvrdili ono što od početka govore iz DPS-a  – njihovi protesti su doživjeli fijasko i sada traže izlaznu stratetiju kako bi sami sebe, po ko zna koji put, spasili političke marginalizacije.

„Dobijanje nove dozvole im ne odgovara, oni su željeli zabranu protesta, kako bi imali bilo kakav povod za izazivanje nemira. Umjesto što optužuju nadležne institucije koje su im odobrile nastavak protesta, bolje bi bilo da obrate pažnju na svoje aktiviste koji su, podgrijani alkoholom, počeli međusobno da se biju, te da prijave policiji ovaj incident, kao što su obećali kada su spektakularno najavljivali njihove „nadzorne kamere“, navode iz DPS-a i konstatuju da „Mandić i družina ne znaju što da rade ni sa slobodom, ni sa „slobodnom teritorijom“, ni sa protestima, jer i kad im je sve obezbijeđeno, najveći domet DF-a i njegovih lidera su primitivne prijetnje i govor mržnje“.

Sada, kada im je propala i posljednja šansa da odgovornost za fijasko protesta prebace na nekog drugog, lideri DF-a su vidno nervozni i nezadovoljni, pa prijeteći saopštavaju „nećemo mrdnuti odavde“. A ko vas tjera? – zapitali su na kraju iz Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније