Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2013. 08:35 >> 08:38
1

REAKCIJA

Vukčević: I Bojanić bi u Strazbur

Poslanik Demokratske partije socijalista Zoran Vukčević optužio je šefa poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladena Bojanića za podmetanje i konstrukcije, jer želi po svaku cijenu da postane član delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

„Bilo bi bolje Bojaniću prvo da se dogovori sam sa sobom, pa onda sa kolegama iz opozicije, a ne da traži krivce u predsjedniku Skupštine, kolegijumu, u delegaciji Crne Gore u parlamentu Savjeta Evrope“, naglasio je Vukčević, prenosi dnevna štampa.

Od januara do aprila, kako je dodao, „traje dogovaranje i nagovaranje opozicije da poštuju pravila PSEE kada je u pitanju zastupljenost žena u delegaciji”.

On negira da je rekao da opoziciji pripada samo jedno mjesto u delegaciji Skupštine SE, kako tvrdi poslanik Bojanić.

„U izjavi za Pobjedu kazao sam „Predstavnicima opozicije pripada jedno mjesto stalnog člana i zamjena" i „U skladu sa pravilnikom rada Skupštine SE najmanje 30 odsto članova delegacije moraju biti žene." Dakle, radi se o klasičnom podmetanju“, rekao je Vukčević.

On je dodao da zamjene imaju obaveze kao i stalni članovi, te su ravnopravni članovi komiteta, političkih grupa čije sjednice se redovno održavaju tokom zasijedanja Skupštine.

Bojanić je ranije oštro kritikovao to što je na zasjedanje PSEE u Strazbur otišla delegacija u kojoj su samo predstavnici DPS-SDP koalicije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније