Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 10. 2015. 09:16 >> 09:05
13

RADULOVIĆ OCIJENIO

Amfilohije jedan od organizatora protesta

Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović, te slikar Rajko Todorović, nijesu iznenađeni sinoćnjim prisustvom mitropolita Amfilohija na protestu DF-a.

"Mene to ništa ne iznenađuje, mislim da je upravo jedan od ozbiljnih organizatora protesta gospodin Radović, tako da je sasvim prirodno da se obratio okupljenima. Ovo je samo još jedan pokazatelj u kojoj je mjeri i koliko urgentno donijeti jedan normalan, zdrav i po evropskim standardima zakon o odnosu države i crkve", rekao je Radulović za Antenu M.

Govoreći o tome koliko prisustvo Amfilohija korenspondira sa sekularizmom i sa odvojenošću crkve od države Radulović se plaši da naši religijski velikodostojnici nijesu vodili računa o tome.

"Upravo su u svojim političkim izjavama bili u prvom redu uvijek politički ljudi, a vjerom i religijom vjerovatno su to prepuštali nekom drugom, nižim slojevima svojih organizacija”, smatra Radulović.

Nije iznenađen ni slikar Rajko Todorović.

"Risto Radović je od početka tu, mi smo ga samo danas vidjeli, kao što je uvijek bio gdje je zlo, kastig, krv. Sjetimo se samo kako je žestoko zapaprio krvavu jugoslovensku čorbu i da je bilo ljudske, a i ljudske pravde on bi dobio jednu divnu ćeliju  isposnicu u Holandiji, a ne bi se šetao po Podgorici", kazao je Todorović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније