Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 10. 2015. 10:56   >>  10:43 4

LIBERALI PORUČILI

Do vlasti preko izbora, a ne šatora

Smjena vlasti sigurno nije poenta protesta DF-a u centru Podgorice, i to je jasno od prvog dana, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

 

Iz stranke Andrije Popovića je saopšteno da su "gospoda mitingaši do sad, valjda, već naučili da se vlast osvaja preko izbora, a ne preko šatora".

"Loše prikrivena priroda protesta, suviše amaterski odglumljen opšte narodni protest, sa desetinama zastava stranih država i samo dvije koje predstavljaju zvanična državna obilježja. Od prvog trenutka protesta surova je istina da su ovo protesti protiv crnogorskog naroda, protiv države Crne Gore, protiv stanovnika Podgorice, protiv crnogorske pravoslavne crkve, protiv crnogorskog jezika, protiv crnogorske himne, protiv crnogorske zastave i grba. To su protesti protiv crnogorskog nacionalnog identiteta i crnogorske suverenost, to su protesti protiv svega crnogorskog, naprednog i evropskog. Zato i ne čudi što na njima ima više šatora nego demonstranata. Znaju to građani pa zato i ne podržavaju takve retrogradne i antidržavne oblike protestvovanja. Ne žele stanovnici Glavnog grada, a ni ostatke države, da budu dio šovinističkih pjesama, nacionalističkih parola i uvredljivih povika. Neki se, izgleda, ne mogu ni na svojim greškama iz prošlosti naučiti", navode iz Liberalne partije.

Što sve trpe Podgorica i Crna Gora, istakli su, "vidimo svi koji živimo ovdje".

"Sem konstantne blokade glavnog gradskoj jezgra na kojem je rašireno par stotina šatora sa isto toliko demonstranata, sa tendencijom smanjenja broja protestanata, trpi privreda Podgorice, trpe građani Podgorice, trpe prevoznici, gradske službe, službe hitne medicinske pomoći. Trpe svi koji se nađu u gradu koji je poznat kao otvoren za sve ljude bez obzira na vjeru i naciju, bez obzira na političku i ideološku pripadnost. Trpe svi oni jer ne žele da podrže proteste protiv svoje domovine, protiv svoga grada, protiv svoje slobodarske tradicije, protiv čojstva i junaštva naših predaka, protiv slavne istorije, protiv sigurne evropske budućnosti. To su protesti ne protiv Vlade i za nove izbore, nego protiv NATO članstva Crne Gore, zato i čudi da se to skriva od javnosti", istakli su iz LP-a.

Dnevni troškovi blokade grada, kako kažu, mjere se već stotinama hiljada eura samo za privredu Podgorice i njene stanovnike, a o troškovima na nivou države da i ne govorimo.

"Treba li onda da, iznova, slušamo stereotipne floskule o deficitu državnog budžeta, o manjku novca za investicije i o nezaposlenost, a da se prije toga bespotrebno troši novac koji bi morao biti upotrijebljen za neuporedivo korisnije aktivnosti? Razmislite da li građani žele da se njihov novac na ovakav način rasipa, a sve samo zarad nečijih frustracija nastalih od želje da se napokon dočepa vlasti i vrati Crnu Goru u predreferendumsko vrijeme. Na sreću budućnosti Crne Gore ostaće im to samo sanak pusti, nikad dosanjani. Kada će već jednom shvatiti da su njihove retrogradne političke ideje već odavno samo dio ružne prošlosti", poručili su liberali

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније