Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 10. 2015. 11:10 >> 11:04
10

IVANČEVIĆ PORUČIO

Protesti su obračun unutar opozicije

Protesti kojima je produžena dozvola nijesu usmjereni samo na destabilizacuju Crne Gore i ometanje dobijanja poziva za članstvo u NATO, a demonstracije koje protiču pod nacionalističkim i anti-crnogorskim znamenjem predstavljaju i obračun pojedinih opozicionih stranaka, smatra član Predsjedništva Crnogorske demokratske unije (Cdu), Dragan Ivančević.

On je ocijenio da je  borba za birače je prenijeta na ulicu, sasvim u skladu sa metodom političke borbe koje su ti lideri koristili i u prošlosti.

„Demokratski front nema drugog načina da povrati nešto od svojih birača, koje su mu, po svemu sudeći, preoteli DEMOS i stranka Alekse Bečica. SNP takođe nije imala  izbora, sem da se nevoljno pridruži protestima, očigledno sa istim motivom. Crnogorska demokratska unija je već iznijela svoj stav da je izazivanje incidenta primarni cilj ovih protesta. Odbijanje čelnika DF da prime dozvolu o produžetku demonstracija ukazuje da još uvijek imaju tu namjeru. Opasna je politika kojoj su potrebni incidenti”, dodaje Ivančević.

S druge strane, Cdu, kako je dodao, kao autentična crnogorska i demokratska opoziciona stranka potvrđuje svoj principijelni stav da je primarni zadatak svih političkih subjekata kojima je interes Crne Gore na prvom mjestu, da učine sve što je potrebno kako bi se održala politička stabilnost i naša zemlja - po dobijanju poziva da se pridružimo Alijansi - donijela pozitivnu odluku. 

„Pri tome, želimo da relaksiramo stranke i tzv. građanske pokrete koji opravdanu ideju o potrebi usvajanja izbornog zakonodavstva koriste kao da je njihovo "vlasništvo", što im, kako vidimo, služi i za prozivke: imate preče brige od toga - Cdu se zalaže za demokratske izbore pošto dobijemo poziv za NATO.Naš prigovor njima je upravo u tome: oni od svojih raznorodnih i međusobno sukobljenih članova ne smiju ni da pomenu NATO”, kazao je Ivančević.

Prema njegovim riječima, odluku o tome ko su pravi opozicionari a ko je opozicija na riječima će donijeti građani Crne Gore. 

„Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju”, poručuju iz Cdu.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније