Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

05. 10. 2015. 20:56   >>  20:47 25

"OPOZICIJA DA SE PRIDRUŽI"

DF: Promjene se ne mogu zaustaviti

Talas promjena je krenuo i niko ga ne može zaustaviti, saopštili su večeras predstavnici Demokratskog fronta (DF) i pozvali opoziciju da im se pridruži, jer je, kako su poručili, potrebno da budu jedinstveni.

Organizatori protesta pozvali su policiju da pređu ogradu i postanu, kako su kazali, policija prve slobodne teritorije u Crnoj Gori.

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kazao je da u Predsjedništvu DF-a nema podjela i svađe iako, kako je naveo, neki mediji pokušavaju da ih posvađaju.

"Najveći doprinos DF-a je što je narodu pokazao da Crnogorci i Srbi mogu da žive zajedno u ovoj državi, zajedno grade demokratiju i slobodu, otvaraju nova mjesta, smijene mafiju, mogu sve ako se ujedine", poručio je Medojević, navodeći da su najstrašnije podjele u Crnoj Gori među braćom.

On je naveo da je premijer Milo Đukanović 90-ih bio Srbin koji je, kako je dodao Medojević, tjerao ljude u rat i izdao ih.

"Sada ih naziva izdajnicima, neprijateljima Crne Gore. Đukanović nikada nije bio Crnogorac. Nikada nije bio za nezavisnu Crnu Goru, bio je za svoju privatnu firmu Crna Gora d.o.o", kazao je on.

Medojević je pozdravio Slavka Perovića koji je, kako je kazao, počeo misiju slobodne, demokratske Crne Gore. Perović, kako je dodao Medojević, nikada nije pristajao na podjele.

"Ono što je on rekao 90-te godine da mu ne treba Crna Gora ako nije slobodna i demokratska, to ja kažem večeras u ime svih onih koji su sanjali slobodnu i nezavisnu Crnu Goru", poručio je Medojević.

On je ponovio da poziva opoziciju da im se pridruže, jer je potrebno da budu jedinstveni.

"Barem dođite da vidite kako izgleda ova slobodna teritorija. Osjetite duh slobode", poručio je Medojević, navodeći da je režim već načet.

Predsjednik opštinskog odbora Demokratske narodne partije Danilovgrad, Dragan Bojović, poručio je opozicionirama koji nijesu prisutni na protestu da im se pridruže, jer, kako je kazao, Vlada mora pasti.

"Zar nijesmo već hiljadu puta do sada pokušali i probali sve, zato dođite i pridružite nam se. U kriznim vremenima ne može se biti neutralan. Ovdje se odlučuje hoćemo li biti slobodni ili robovi", naveo je on, dodajući da je talas promjena krenuo i "oni to znaju".

Potpredsjednik opštinskog odbora Glavnog grada Nove sprske demokratije, Duško Tomašević, kazao je da je sadašnjost borba za budućnost.

"Ima nas mnogo, izađite iz kuća. Zaboravite na strah. Od koga se mi to plašimo", naveo je Tomašević.

Predstavnik studenata Omladinske studentske asocijacije, Nikola Goranović, kazao je da se s razlogom osjećaju kao podstanari. On je naveo da je crnogorski sport u lošem stanju i dodao da fudbalski klub Budićnost grca u dugovima. Prema riječima Goranovića, za to je odgovaran bivši gradonačelnik koji je sada ambasador.

"Neophodno je da mladi ljudi preuzmu odgovornost. Nema povlačenja, nema predaje", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније