Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 10. 2015. 14:06 >> 13:57
7

SD PORUČUJU

Amfilohije demaskirao proteste i organizatore

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da niti jednom vjerskom poglavaru, pa samim tim ni mitropolitu SPC Amfilohiju, nije mjesto na političkim skupovima, a još manje, kako kažu, za govornicom na tim skupovima. Iz te stranke poručuju da je Amfilohije govorom na protestu definitivno demaskirao i proteste i njihove organizatore.

"Jedina korisna stvar u njegovom dominantno političkom obraćanju je ta što je svojim nastupom doprinio da se demistifikuju protesti na način što su anti-NATO poruke, koje je tom prilikom poslao, najbolja potvrda da je ključni cilj protesta pokušaj odlaganja pozivnice za članstvo u Alijansi, kao i podrivanje građanskog i državnog bića Crne Gore", saopšteno je iz SD.

Kako navode u saopštenju pojavljivanje bilo kojeg sveštenika na okupljanjima političkog karaktera, narušava principe sekularne države, kakva jeste Crna Gora.

„Socijaldemokrate Crne Gore cijene da je vjerskim poglavarima mjesto u njihovim bogomoljama, a da njihova uloga treba da bude širenje tolerancije, sloge, ljubavi i mira među svim građanima. Zato ih pozivamo da se suzdrže slanja političkih poruka i pojavljivanja na ovakvim skupovima, a da se okrenu širenju onih vrijednosti koje im njihove svete knjige nalažu“, poručuju Socijaldemokrate Crne Gore.

Navode i da su sada definitivno demaskirani i protesti i njihovi organizatori.

„Do kraja je ogoljena njihova svrha i uloga, a crnogorska javnost može sasvim jasno da vidi kako bi izgledala „demokratska”, „multietnička”, „građanska” i „evropska” Crna Gora kada bi, kojim slučajem, ovu političku garnituru zapalo da se u njoj nešto pita“, navodi se u saopštenju.

 Iz SD-a imaju poruku i za kako kažu, buduće koalicione partnere DF-a.

„Pada u vodu pokušaj njihovih budućih koalicionih partnera, koji inače broje svoje posljednje dane u vlasti, a koji već neko vrijeme uporno bezuspješno pokušavaju da ubijede Crnu Goru da su baš „šatorski političari” reformatori i demokrate, koji su u međuvremenu sazreli, kako to voli da kaže „emeritus”, da zajedno sa njima spašavaju, ne bilo kakvu, nego baš „evroatlantsku Crnu Goru”, koju bi inače ovi najradije ugasili, a u šta smo imali priliku da se prethodnih nedjelju dana jasno uvjerimo“, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније