Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

06. 10. 2015. 15:38 >> 15:31
1

PREDSJEDNICA SAVJETA:

"Izbor direktora Agencije transparentan"

Postupak izbora direktora Agencije za sprječavanje korupcije sproveden je na krajnje transparentan i zakonom propisan način, poručila je predsjednica Savjeta Agencije, Goranka Vučinić.

Ona je, povodom medijskih navoda oko postupka izbora direktora Agencije, rekla da je javni konkurs za izbor direktora objavljen u dnevnim novinama Pobjeda, Dan, Vijesti i Dnevne novine, kao i na web sajtu Skupštine Crne Gore.

Vučinić je rekla da je nakon toga na sjednici Savjeta, kojoj su prisustvovali svi članovi, utvrđena Lista kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije.

„Na narednoj sjednici obavljen je razgovor sa svim kandidatima sa Liste, i poštujući zakonsku proceduru, a pri tom cijeneći dostavljenu dokumentaciju, Savjet Agencije je potrebnom većinom glasova (četiri od ukupno pet glasova) izabrao direktora“, navela je Vučinić.

Kako je rekla, postupku glasanja prisustvovali su zainteresovani predstavnici medija i nevladinih organizacija.

Ona je objasnila da su pisani i obrazloženi predlog programa rada i ključnih prioriteta Agencije kandidati izlagali pojedinačno, uz prisustvo svih članova Savjeta, shodno Zakonu o sprječavanju korupcije.

„Računajući sa činjenicom da je Savjet Agencije za sprječavanje korupcije počeo sa radom 23. jula, kada je održana konstitutivna sjednica Savjeta, a direktor Agencije izabran na petoj sjednici Savjeta, održanoj 1. oktobra, paušalna ocjena da „odluka Savjeta je plod političke korupcije“, data od jednog od kandidata, je krajnje neutemeljena i olako izrečena, sa ciljem da kod šire javnosti stvori pogrešnu sliku o ciljevima i budućim konkretnim rezultatima rada Agencije“, navela je Vučinić.

Ona je podsjetila da je Savjet Agencije izabrala Skupština, na predlog Odbora za antikorupciju, koji je utvrdila Komisija, u čijem sastavu su bili predstavnici Tužilačkog savjeta, Sudskog savjeta, nevladinih organizacija i dva predstavnika Skupštine Crne Gore (jedan iz reda parlamentarne većine i jedan iz reda parlamentarne opozicije).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније