Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2015. 10:11 >> 10:55
50

CDU O PROTESTIMA

Zalud im i Amfilohije

Crnoj Gori su potrebne promjene, koje treba da budu ojačane i osigurane članstvom u NATO, potrebna je nova ekonomska, socijalna, obrazovna i kulturna politika koja će jačati Crnu Goru, a političke snage koje su sazvale proteste ne nude ništa od toga, smatra potpredsjednica Crnogorske demokratske unije (Cdu), Anđela Ivanović.

Po njenom mišljenju, slab odziv građana na poziv Demokratskog fronta ukazuje na nekoliko važnih političkih činjenica.

“Prvo, protest u Podgorici se bliži neumitnom kraju. Sasvim je jasno da tu neme ni ideja, ni poruka, niti energije koja može zainteresovati građane. Uzaludan je bio i jednosatni nastup poglavara srpske crkve u Crnoj Gori. Pošto se organizatori ljute ako se kaže da su protesti fijasko, ograničićemo se na to da uočimo  da je to neuspješna i skupa politička avantura”, navodi Ivanović.

Potredsjednica Cdu smatra da loš odziv na protestima DF-a po ostalim gradovima aktuelizuje pitanje - koliko je stvarna snaga te koalicije.

“Ako grupa partija tvrdi da je ubjedljivo najjača opoziciona grupa u našoj zemlji, kako objašnjavaju taj neuspjeh?  Treće, pošto se bliži isticanje roka za koji su organizatori protesta dobili dozvolu da blokiraju Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, ostaje upit kako će se oni povući. Sigurni smo da bi jedna jača kiša ili sjeverni vjetar bili najčasniji završetak za lidere kojima ni članovi njihovih stranaka nisu podržali proteste”, saopštila je Ivanović.

Pošto je Komunalna policija najavila da se šatori i bina moraju ukloniti danas, vođstvo DF-a će, dodaje Ivanović, morati da postupi razumno i okonča demonstracije.

“Znamo da im to neće biti lako, ali nije odluka Glavnog grada tome uzrok, već neuspjeh protesta”, zaključuje potpredsjednica Cdu, dodajući da Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju.

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније