Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2015. 19:42 >> 20:58
7

ODGOVOR

SD: Lekić kao Krivokapićev glasnogovornik

Pretenciozno je da nas Miodrag Lekić, ambasador iz ratnih devedesetih koji je odbio da vrati ambasadorsku funkciju Crnoj Gori i stavio se na raspolaganje Slobodanu Miloševiću, uči demokratiji u Crnoj Gori, smatraju Socijaldemokrate Crne Gore. Iz te partije kažu da je politički licemjerno da Lekić proziva dva ministra što su nakon napuštanja partije koja je odustala od svojih izvornih programskih principa, zadržali funkcije za koje imaju puni legitimitet, kada je isto to i on sam učinio, napuštajući Demokratski front, pritom zadržavajući poslanički mandat.

Prema Lekiću, činjenica da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju na ministarskim funkcijama, navodi na zaključak da svoje trajanje nastavlja nelegitimna Vlada, da se nastavlja javno ponižavanje SDP-a, da se međunarodnoj zajednici šalje poruka da se ne poštuju osnovna pravila demokratije, kao i da je pozivnica za NATO alibi za trenutno stanje u društvu.

“Umjesto da prvo reaguje na javno izrugivanje sa njegovim likom i djelom od strane svojih bivših partijskih drugova, on se onako zabrinut nad sudbinom Ranka Krivokapića i njegove partije, ponaša kao njegov glasnogovornik, pokazujući da su redovne konsultacije njih dvojice, koje se intenzivno održavaju već neko vrijeme, očigledno ostavile dubok trag”, navodi se u reagovanju Socijaldemokrata.

U toj partiji cijene da je, kako kažu, Lekić ponešen emocijama prema budućem koalicionom partneru, a nesuđenom u Podgorici, prenaglio i prerano reagovao, te da mu je bilo pametnije da i on, po uzoru na Krivokapića, sačeka odlazak Jensa Stoltenberga, pa da nakon toga zajednički sa Krivokapićem reaguje.

“Isto onako kako su zajednički planirali da čvrstim koalicionim zagrljajem nakon posljednjih lokalnih izbora prvo „usreće” Podgoricu, a nakon toga i čitavu Crnu Goru”, navodi se u reagovanju SD.

Iz te partije kažu da, iako su Lekića njegove bivše partijske kolege javno ponižavale na protestu, aludirajući na njegovu neznavenost i neodlučnost, “za nas Socijaldemokrate Crne Gore je kristalno jasna njegova namjera da nas vrati u devedesete, ne znajući da je takva politika davno za nama i da joj je adekvatno mjesto jedino „pod šatorom”, zaključuju Socijaldemokrate.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније