Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 10. 2015. 16:23 >> 16:13
2

VULETIĆ SMATRA

Medojević više nije među liderima DF

Ekskluzivna vijest je da postoje razlike po pitanju EU integracija unutar Demokratskog fronta (DF) i za očekivati je da to detaljnije objasne, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Milorad Vuletić, reagujući na izjavu Nebojše Medojevića u emisiji “Klub A” na Atlas televiziji.

“Navikli smo da prepoznatljiv spoj 'plitke pameti i daljine od istine' gospodin Medojević plasira u gluvo doba noći putem društvenih mreža, a sinoć smo bili u prilici da ga vidimo i u drugom formatu – u TV kontakt emisiji. Sva sreća za njega, za DF, njihove goste na protestima i za ostatak opozicije – u emisiji u trajanju od samo pola sata”, navodi Vuletić u saopštenju.

Ostala je dilema, smatra Vuletić, da li je saglasnost za učešće u emisiji dobio od “nedavno promovisanog lidera” Mandića ili je to bila, kako navodi, samoinicijativna avantura kojom je želio da pokaže da je još u igri.

“Ako je dobio blagoslov od Mandića, to je vjerovatno bila kompenzacija za iznenađenost i neinformisanost, koju je iskazao tokom emisije, oko Amfilohijevog pojavljivanja i njegove uloge u protestima. Kompenzacija, kako bi ostao više 'iznenađen' a manje 'uvređen'. Kompenzacija, da mu se skrene pažnja da ga politički partneri ne informišu baš o svemu, pa ni o 'strateškom' pravcu u kojem plovi lađa protesta. Protesta koje Medojević u zanosu medijskog nastupa nazva 'najvećim dostignućem DF-a od osnivanja'”, saopštio je Vuletić.

Dodaje da je javnost navikla da od Medojevića čuje “mnoštvo standardnih pokušaja manipulacije i plasiranja neistinitih konstrukcija na račun vlasti”, te da su mu se “u medijskom zanosu priviđali 70 hiljada 'fantomskih birača' i 12 hiljada glasova iz inostranstva.”

Medojević je, smatra Vuletić, gledaocima ostavio da zamišljaju odakle dobija „nebeske dojave“. Nevješto je, dodaje Vuletić, pokušavao da dovede u pitanje izborno zakonodavstvo.

“Zakonodavstvo koje je mijenjano i usklađivano više puta u skladu sa preporukama OEBS-a i Savjeta Evrope. Mijenjano, usklađivano i usvojeno uz prihvatanje svih opozicionih predloga. Jedino se nije mijenjao izborni rezultat. Gubili su i sa starim i sa novim i sa najnovijim zakonodavstvom u čijem su predlaganju i usvajanju imali puno učešće. Poraze su pokušavali da pravdaju plasiranjem neistina, vikom i grajom”, navodi Vuletić.

On smatra da opozicija, što je više gubila, više je “grajala” i razloge za poraze vidjela u drugima, a ne u sebi.

“O tome najbolje govori stalni pad povjerenja građana, bez obzira na sva njihova pregrupisavanja, ogrtanja različitim političkim i ideološkim bojama i ostale političke manevre kojima su pokušavali da sakriju da su upravo oni dežurni gubitnici na političkoj sceni Crne Gore”, poručio je Vuletić.

Medojević, po mišljenju Vuletića, “nije samo tradicionalni gubitnik na izborima”, već i “u svom taboru”.

Nedavnom “promocijom Mandića u lidera” Medojević više nema poziciju jednog od lidera Fronta, smatra Vuletić, dodajući da se i unutar PzP-a samoproklamuje više lidera.

“Kad se graja utiša, Medojević će shvatiti, ako već nije, da je graja rodila novog lidera Fronta i vidjećemo šta još. I zato, neka vika traje. Na pitanje kako vidi rješenja ove situacije Medojević je odgovorio da vidi dva načina: demokratski i spontani, a na traženje pojašnjenja spontanog načina odgovorio je da se tu nikad ne zna: 'protesti, nasilje, destabilizacija…' Ovakve najave najbolje odslikavaju mirna i građanska obilježja protesta kojima su obilovali usijani govori ispunjeni mržnjom koji su se mogli čuti sa bine koju je u međuvremenu, kako vidimo, 'vizionarski i domaćinski' požurio da kupi za oko 30 hiljada eura”, naveo je Vuletić u saopštenju.

Medojević je i sinoć ponovio tvrdnju da protesti nijesu nacionalno obojeni ni po kom osnovu. Vuletić smatra da je Medojević time sam sebe demantovao.

“Sjetimo se petog dana protesta i njegovog vapaja sa bine: 'Đe ste Crnogorci?'. Za očekivati je da će sljedeće njegovo pitanje i vapaj u suočavanju sa istinom da će brzo ostati sam sa vojvodom i podvojvodama glasiti: 'Đe si rodbino?', jer će podrška protestima i sa te strane izostati. Nemoguće je a ne primijetiti da je Medojević u emisiji Amfilohija promovisao u 'autonomnu političku, vjersku i duhovnu ličnost u Crnoj Gori'. Vjerovatno će lider DF-a Mandić, zatražiti objašnjenje od Medojevića kako to mitropolita okarakterisa kao 'autonomnu političku ličnost'”, poručio je Vuletić.

Po njegovom mišljenju, Medojević je sinoć saopštio i jednu ekskluzivnu informaciju.

“Nije rekao ništa novo kada je saopštio da u DF-u postoje različiti politički stavovi u vezi NATO integracija.  Ekskluzivna vijest je da postoje razlike po pitanju EU integracija unutar DF-a. Za očekivati je da ovo detaljnije objasni. Vjerujem da će, ako bude reagovanja iz DF-a u odnosu na ovo novo saznanje, reagovati Slaven Radunović kao predsjednik Odbora za EU integracije, kome su inače dlanovi još crveni od snažnih aplauza sa bine, na pominjanje Evropske unije u negativnom kontekstu”, smatra Vuletić.

Komentarišući novinarsko pitane – gdje Medojević vidi sebe u slučaju da ne dođe do prelazne Vlade i poslije homogenizovanja NOVE, Vuletić kaže da se odgovor sam nameće – “na cjedilu”.

“I zbog svega ovoga, da je emisija potrajala malo duže, ko zna šta bi još bili u prilici da saznamo”, upitao je Vuletić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније