Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2013. 15:10 >> 15:55
5

PROTESTA

VIDEO: Dedeić: Sramna odluka srpske Vlade

Srpska lista i njeni simpatizeri poručili su danas da je sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine sraman i da predstavlja prećutno priznanje nezavisnosti Kosova.

Oko 30 simpatizera SL, sa transparentima „Kosovo je srce Srbije“, „Život dam Kosovo ne dam“, okupili su se danas ispred Ambasade Srbije u Podgorici, gdje su održali protestni skup.

Nezadovoljni odlukom srpskih vlasti da parafiraju sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, okupljeni građani uzvikivali su „Srbija ubija“, „Ima nas malo, ali smo vrijedni“, „Milo lopove“, „Srbija Srbima“, „Crna Gora i Srbija to je jedna familija“.

Predsjednik SL Dobrilo Dedeić kazao je da je odluka srpskih vlasti da potpišu sporazum u Briselu sramna i da se „nikako ne može opravdati“.

„Jedan od naših glavnih zatjeva je da aktuelni režim u Beogradu povuče potpis sa dokumenta koji je potpsisan u Briselu. To je važno prvenstveno zbog interesa Srba na Kosovu i Metohiji“, poručio je Dedeić.

On je dodao da „sve što prihvate Srbi na Ksosovu, prihvatiće i srpski narod u Crnoj Gori“.

Odluka srpskih vlasti, naveo je Dedeić, predstavlja nacionalnu grešku i katastrofu.

On je naveo da je juče na Kosovu troje ljudi zadobilo teške tjelesne povrede ili je ubijeno , dodajući da smatra da predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić treba da podnese ostavku.

Prema riječima Dedeića, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić treba da se izvini Srbima iz Republike Srpske.

„Srbi iz Republike Srpske nijesu nikakvi Bosanci, kao što Srbi u Crnoj Gori neće biti nacionalni Crnogorci, niti će Srbi na Kosovu biti Kosovari“, naveo je Dedeić.

 

Svetlana Slavujević, Televizija Crne Gore

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније