Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2013. 15:56 >> 15:56
4

PRIJE BOJKOTA

Medojević: Čekamo odgovor

Demokratski front sačekaće odgovore na zahtjeve koje je uputio Socijaldemokratskoj partiji, Forci, Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Bošnjačkoj stranci i Forci, nakon čega će donijeti odgovarajuće političke poteze.

Funkcioner DF Nebojša Medojević, rekao je agenciji MINA da će DF, nakon odgovora političkih struktura kojima su uputili zahtjeve saopštene na nedavno održanom protestu, u koordinaciji sa drugim opozicionim partijama, donijeti odgovarajuće političke odluke.

„Čekamo konsultacije u SDP-u, jer su neki visoki funkcioneri te partije imali slične stavove kada je u pitanju izborna krađa i poltička kriza u Crnoj Gori“, rekao je Medojević.

On je naveo da će DF sačekati da vidi da li u SDP-u kao partiji postoji svijest za, kako je rekao, razvoj buduće političke situacije.

„Oni bi mogli da budu ključni faktor da doprinesu mirnom razvoju situacije tako što će prihvatiti da zajedno sa predstavnicima opozicije izrade lax specialis kojim bi se omogućilo mirno rješenje krize“, kazao je Medojević.

Na pitanje da li će poslanici DF-a prisustvovati sjednici Skupštine na koji će se raspravljati o parlamentarnoj istrazi, lex specialis-u i zahtjevima sa protesta, Medojević je rekao da u tom političkom savezu čekaju odgovore navedenih političkih struktura.

 On je dodao da DF nije pripremio zakon jer, kako je naveo, za to su im potrebni svi odgovori na zahtjeve.

„Ako SDP donese odluku da podrži zahtjeve, onda i oni treba da imenuju svog pravnika koji bi sa opozicijom učestvovao u pisanju zakona koji će imati većinu u parlamentu“, kazao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније